Diaconescu: „Miscarea Populara deranjeaza deoarece tulbura linistea din mediul politic“

Diaconescu: „Miscarea Populara deranjeaza deoarece tulbura linistea din mediul politic“

Cristian Diaconescu, membru fondator al Fundatiei Miscarea Populara, a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca se asteapta ca inregistrarea partidului sa dureze, "avand in vedere pasiunile si impotrivirea de pe tot spectrul politic" in privinta formatiunii, care "tulbura linistea din mediul politic".

Dosarul „Sex cu minori”: Doru Iuga ramane in arest, impreuna cu ceilalti sase acuzati
ANSVSA: Carnea cu dioxina din Germania nu a ajuns in tara noastra

Cristian Diaconescu a declarat, intr-o conferinta de presa, ca Miscarea Populara deranjeaza deoarece a inceput sa "tulbure linistea din mediul politic", motiv pentru care se asteapta ca si inscrierea noului partid sa dureze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Probabil ca va dura (inregistrarea partidului – n.r.), avand in vedere pasiunile si impotrivirea pe tot spectrul politic. Normal, linistea asta nu trebuie tulburata. Toata lumea contribuie la ea, toata lumea pare-se ca are de castigat din aceasta liniste, din mediul politic si din afara mediului politic, incat deranjeaza un competitor. In orice caz nu vom intra pe logica lor. Cat de puternic va fi partidul, mai mult sau mai putin, va incerca sa respecte un alt fel de mecanism si model politic, iar fundatia de acest lucru se va ocupa”, a spus Diaconescu.

Intrebat ce probleme se asteapta sa existe la inregistrarea partidului, Diaconescu a raspuns ca se asteapta ca "opozitia sa foloseasca toate mijloacele”.

La randul sau, Daniel Funeriu, membru fondator al Fundatiei Miscarea Populara, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca membrii fundatiei au inceput sa deranjeze prin ceea ce incearca sa faca. El a dat un exemplu de la Constanta, unde filiala fundatiei ar fi primit autorizatie pentru amplasarea corturilor in care doreau sa adune semnaturi pentru infiintarea partidului doar cu trei zile inainte de a se incheia perioada pe care si-o stabilisera.

De asemenea, presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda, a anuntat ca documentatia pentru inregistrarii formatiunii politice va fi depusa, cel mai probabil, in vara acestui an.

Fundatia "Miscarea Populara" anunta, in mai, inceperea formalitatilor legale pentru infiintarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul "Miscarea Populara". Conform unui comunicat de atunci al fundatiei, in urma consultarilor membrilor Fundatiei "Miscarea Populara", care au avut loc in perioada 20-24 mai, pe site-ul sau, s-au constatat urmatoarele rezultate: 58% doresc sa existe si fundatie si partid, 31% doar partid, 11% doar fundatie.

COMENTARII

DISQUS: