Deputatul Florin Popescu, trimis in judecata in dosarul puilor electorali

Deputatul Florin Popescu, trimis in judecata in dosarul puilor electorali

Deputat in Parlamentul Romaniei, Florin Popescu, a fost trimis in judecata sub acuzatia de folosire a influentei, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Averea senatorului Marius Ovidiu Isaila, pusa sub sechestru de DNA
MIZA dosarului TONI GREBLA. Cum a spart judecatorul EMBARGOUL pentru exportul de alimente pus de FEDERATIA RUSA!

Potrivit DNA, in cursul anului 2012,  Florin Popescu folosindu-si influenta si autoritatea ce decurgeau din functiile de presedinte al PDL Dambovita si vicepresedinte al aceleiasi formatiuni politice la nivel national, l-a determinat  pe un denuntator sa-i remita  mai multe foloase necuvenite. Acestea au constat in cantitatea de 60.992,2 kg pui grill, in valoare de 485.500 lei, pe care ulterior a distribuit-o, in scop electoral,  cetatenilor din judetul Dambovita, cu ocazia campaniei electorale, pentru alegerile locale, din luna iunie 2012.

Cereau cate 250.000 de euro de partid

In acea perioada, Popescu Florin Aurelian a candidat si el pentru obtinerea unui nou mandat in functia de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita. Concret, in luna martie 2012, un intermediar i-a transmis denuntatorului ca se aproprie alegerile locale si trebuie sa dea, filialelor locale ale partidelor politice importante, cate 250.000 euro. Denuntatorul i-a raspuns ca suma este prea mare, fiind dispus sa dea cel mult  cate 100.000 euro, pentru fiecare partid politic important. La sfarsitul aceleiasi luni, Florin Popescu care, la alegerile locale desfasurate in luna iunie 2012, a candidat pentru un nou mandat in functia de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, a organizat mai multe sedinte la sediul partidului, la care au participat atat persoane desemnate sa coordoneze campania electorala in colegiile stabilite la nivelul judetului, cat si candidatii acestei formatiuni politice la functiile de primar.

80 tone de pui

Cu acele ocazii, Popescu le-a comunicat ca, in perioada urmatoare, le va trimite alimente pentru a le distribui in scop electoral cetatenilor din localitatile, unde isi depusesera candidaturile. In acest sens, in cursul lunii martie 2012, Popescu Florin Aurelian s-a deplasat la sediul  firmei denuntatorului, caruia i-a cerut o cantitate de cca. 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone), precizandu-i ca o va distribui cetatenilor in scop electoral, lucru cu care acesta a fost de acord. S-a stabilit, in continuare, ca acea cantitate de pui sa fie depozitata in camerele frigorifice ale unei alte societati comerciale.

Marea distribuire

Pe 5 mai 2012, mai multe persoane, trimise de Florin Popescu, au incarcat in microbuze si transportat la diferite locatii, intreaga cantitate de pui grill. Ulterior, toate produsele  primite au fost ambalate in pachete si distribuite, in scop electoral, simpatizantilor din localitatile in care membrii aceluiasi partid candidau la functia de primar.

COMENTARII

DISQUS: