Darius Valcov a fost retinut pentru 24 de ore de DNA

Darius Valcov a fost retinut pentru 24 de ore de DNA

Darius Valcov a iesit din sediul DNA in jurul orei 18.30, fiind dus in Arestul Politiei Capitalei. La iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie, fostul ministru a evitat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor, afirmand doar ca ”mergem inainte”.

Igas: Presedintele isi pune mandatul la bataie pentru o Constitutie moderna, USL nu va intelege
Voinescu: O alianta PDL-PNL, posibila cand Antonescu va esua electoral

Dupa ce isi va petrece noaptea in arest, Darius Valcov va fi dus joi la Inalta Curte unde se va judeca propunerea de arestare preventiva facut de procurorii DNA in cazul sau.

Fostul ministru de Finante Darius Valcov a fost retinut pentru 24 de ore miercuri de procurorii DNA, informeaza B1 TV. Valcov s-a prezentat miercuri la DNA pentru noi audieri in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie.

Judecatorii Inaltei Curti urmeaza sa decida sub ce masura preventiva va fi cercetat in continuare Darius Valcov.

Tot miercuri, plenul Senatului a adopatat cererea DNA de retinere si arestare a fostului ministru. Parlamentarii au dat, miercuri, aviz favorabil pentru arestarea fostului ministru de Finante, Darius Valcov. Comisia de votare a inregistrat 97 voturi pentru, 48 contra, si 5 anulate.

Potrivit procurorilor, Darius Valcov ar fi savarsit fapte de comert incompatibile cu functiile pe care le-a detinut: primar, senator si ministru de finante, prin intermediul unei firme de cadastru, a unei firme de contabilitate si a unui cabinet de avocatura. Fostul ministru ar fi condus aceste firme prin interpusi.

De asemenea, Valcov, ar fi ascuns lingouri de aur si 90.000 de euro, si ar fi incercat sa instraineze seiful in care detinea mai multe bunuri.

COMENTARII

DISQUS: