Dan Sova: „Merit STATUIE ecvestra la Gorj”. Comisia juridica a avizat cererea de arestare a senatorului

Dan Sova: „Merit STATUIE ecvestra la Gorj”. Comisia juridica a avizat cererea de arestare a senatorului

Comisia juridica a Senatului a avizat cererea DNA de arestare a lui Dan Sova. Votul a fost foarte strans: sase „pentru” si cinci impotriva. Sova nu a dorit sa faca declaratii, si ca singurul lucru pe care doreste sa il transmita este ca ”a spus numai adevarul in comisie si in plen va face la fel”. In fata parlamentarilor juristi, Sova a spus ca merita "statuie ecvestra la Gorj" pentru salvarea companiilor Turceni si Rovinari, potrivit stiripesurse.ro.

Adrian Sarbu ramane in arest. ICCJ a respins contestatia avocatilor
Agricultura si constructiile, preferate de romanii care au plecat la munca in afara tarii in 2010

UPDATE 15.20:  Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Catalin Boboc, a subliniat ca, dintre cei 11 membri ai Comisiei, sase au votat in favoarea solicitarii primite din partea Justitiei.

"A trebuit sa ne pronuntam asupra solicitarii privind arestarea domnului senator Dan Sova. Dupa ce l-am ascultat pe domnul senator si dupa ce toti cei 11 membri ai Comisiei au pus intrebarile necesare pentru a se lamuri, s-a procedat la vot. Votul a fost unul in favoarea cererii de arestare – sase voturi pentru, cinci voturi impotriva. Astfel, vom transmite plenului Senatului raportul favorabil in privinta solicitarii DNA", a spus Boboc la finalul sedintei Comisiei juridice, potrivit Agerpres.

UPDATE 14.35: La iesirea de la comisie, Sova a spus: „In fata comisiei, am spus doar adevarul. In fata plenului voi spune doar adevarul”.

Sova s-a prezentat, marti, la Comisia juridica, unde si-a studiat dosarul timp de mai multe ore. "Acuzatiile sunt neintemeiate. In rest ma pronunt maine in fata comisiei (Comisia juridica, n.r.) si dupa aceea in fata plenului", a afirmat Sova.

Dan Sova urmeaza sa fie audiat in comisie miercuri iar la ora 13.00 senatorii urmeaza sa dea un vot cu privire la solicitarea primita de la DNA.

Raportul Comisiei juridice va fi ulterior inaintat Biroului permanent al Senatului si apoi plenului Senatului, care va discuta cazul Sova cel mai probabil saptamana viitoare, in sedinta de luni.

COMENTARII

DISQUS: