Cutremur cu magnitudinea de 4,9 in Romania

Cutremur cu magnitudinea de 4,9 in Romania

Seismul, cel mai mare din ultima perioada, s-a simtit in mai multe orase. Cutremurul produs in aceasta dimineata in Vrancea a fost resimtit in multe zone din tara si chiar si in Republica Moldova.

Haos pe aeroporturi: 21.000 de zboruri anulate in intreaga lume, 6.000 in Europa si 31 in Romania
CCR: Independentii pot deveni grup parlamentar si pot obtine functii in BP al Camerei

Cutremurul a fost la 138 de kilometri adancime si a avut loc la ora 5.24. Directorul Institutului de Fizica a Pamantului, Gheorghe Marmureanu, sustine ca nu se asteapta, in perioada urmatoare, la un cutremur de mari proportii in Romania, dar se vor resimti unele de intensitate medie. "Cutremure pot fi si in Romania, dar nu catastrofale, adica peste sapte grade. Dar ne putem astepta la un seism puternic dupa 2020", declara Marmureanu de curand.

Cutremurul produs in aceasta dimineata in Vrancea a fost resimtit in multe zone din tara si chiar si in Republica Moldova. "Am simtit si eu cutremurul in Rahova. M-a luat din somn. Se misca patul rau. Pe afara se auzeau alarmele masinilor", a scris un cititor. Un alt mesaj a venit de la Adela. ,,La Buzau s-a simitit destul de tare. S-a auzit o pocnitura si apoi patul a inceput sa se miste, dar nu a durat mult. Pe mine m-a mirat pocnitura care s-a auzit", mai spune telespectatoarea. Dorina a scris ca locuieste la casa, in comuna Leordeni, judetul Arges. ,,Zgomotul a fost mare la inceput, apoi am simtit doua miscari, una pe verticala, cealalta pe orizontala. Pisica si cainele s-au nelinistit si au iesit afara", spune telespectatoarea. Christian, din Republica Moldova, a scris: ,,Am simtit cutremurul si la Chisinau. Am crezut ca a fost o iluzie, dar am deschis televizorul si m-am convins ca nu m-am inselat." "Cutremurul s-a simtit destul de puternic in comuna Ciucorova din Tulcea. Afara, toate animalele erau agitate", ne-a scris un alt cititor, mesaje similare fiind primite din Iasi, Galati sau Calarasi.

COMENTARII

DISQUS: