CSM a luat act de pensionarea lui Florica Duta, judecator in dosarul lui Dan Voiculescu

CSM a luat act de pensionarea lui Florica Duta, judecator in dosarul lui Dan Voiculescu

Consiliul Superior al Magistraturii a luat act, miercuri, de cererea de pensionare din magistratura a lui Florica Duta, unul dintre judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti care se ocupa si de dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care inculpat este Dan Voiculescu, relateaza Agerpres.

Ponta, intepaturi pentru liberali la 3 ani de la caderea Guvernului Ungureanu: Nu m-am imprietenit cu cei pe care i-am dat jos
Reuniune pe tema proiectului Nabucco, la Budapesta

Urmeaza ca CSM sa trimita Administratiei Prezidentiale documentatia privind pensionarea judecatorului.

Pensionarea lui Florica Duta va avea drept consecinta o noua amanare a judecarii dosarului ICA, care are termen pe 1 iulie, deoarece acesta trebuie inlocuit cu un alt magistrat.

Initial, completul de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti era format din Florica Duta si Stan Mustata. Ultimul a fost arestat pentru coruptie si inlocuit de judecatoarea Luminita Cristiu-Ninu, insa si aceasta din urma a fost inlocuita de judecatoarea Carmen Constanta Balaci.

Toate aceste schimbari au dus la amanarea repetata a dosarului.

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC 'Bioprod' SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

In acest dosar a mai fost trimis in judecata fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucuresti (firma din grupul Grivco) Jean-Catalin Sandu, pentru complicitate la infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

COMENTARII

DISQUS: 0