Criteriile care vor sta la baza Legii unice de salarizare, dupa negocieri

Sindicatele si reprezentantii Ministerului Muncii au stabilit marti criteriile de ierarhizare a functiilor in grila unica de salarizare

IPP cere explicatii ministrului Igas despre modul in care mascatii au gresit casa la perchezitii
Primarul arestat al Bacaului, Romeo Stavarache, a vrut sa se SINUCIDA

pentru bugetari. Pe baza experientei la locul de munca, creativitatii si impactului decizional vor fi asezate functiile in grila unica si mai apoi stabilite salariile.

O parte dinte acestea ar putea sa dispara din legea unitara a salarizarii pentru ca aceeasi ocupatie se regaseste de mai multe ori, sub alte denumiri. Discutiile dintre sindicate si Ministerul Muncii vor continua si saptamanile urmatoare, astfel incat toate modificarile aduse la Legea unica de salarizare sa fie stabilite pana la data de 30 iunie. Modificarile se vor aplica de la 1 ianuarie 2011.

Totodata sindicatele, patronatele si reprezentantii Executivului trebuie sa punca la punct pactul de ocupare a fortei de munca, pentru reducerea numarului de someri.

Sindicalistii se pregatesc deja de greva

Joi, 500 de functionari publici de la Federatia Nationala a sindicatelor din Administratie vor picheta Guvernul, timp de 2 ore. In plus, functionarii publici ameninta ca vor intra in greva generala pe 5 mai. Mai multe federatii afiliate Cartel Alfa vor face un miting si mars de protest in jurul Palatului Parlamentului, in perioada 10-15 mai, cand va fi votat proiectul legii unice a pensiilor in Camera Deputatilor.

Sindicalistii ameninta ca in mai vor sa declanseze greva generala, afectand administratia publica, educatia si sanatatea. Sindicalistii se plang ca legea unica de salarizare le-a micsorat veniturile, nu sunt de acord cu unele prevederi ale legii unice a pensiilor si cer majorarea salariului minim pe economie de la 600 la 705 lei.

 

COMENTARII

DISQUS: