Corpul de Control al primului ministru verifica salariile angajatilor din MAI

Corpul de Control al primului ministru verifica mai multe aspecte din activitatea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), printre care si legalitatea acordarii salariilor unora dintre angajati, au declarat pentru NewsIn surse ministeriale.

Ambasada Romaniei la Cairo inca nu a inregistrat cereri de evacuare sau repatriere
PNL: FMI prezinta Romania ca o insula de beautitudine, desi criza a reaparut in Europa

Potrivit surselor citate, verificarile dispuse la Ministerul de Interne au inceput in urma cu doua zile, dupa ce o organizatie sindicala a sesizat ca salariile unor angajati ar fi fost acordate pe nedrept. Sursele NewsIn au precizat ca este vorba de cateva mii de salarii pentru lucrari de exceptie pe care anumiti angajati din MAI le-ar fi primit, iar Corpul de Control verifica legalitatea acordarii acestora. Salariile din Ministerul Administratiei si Internelor vor fi reduse cu 30% in medie, din luna decembrie, daca nu se fac disponibilizarile care urmau sa fie operate prin actul normativ respins recent de Parlament, a declarat luni, la Palatul Victoria, ministrul de resort Traian Igas. "Daca restructurarea nu se va putea face, vom avea cu 30% mai putin din luna decembrie", a spus Igas.

Deputatii nu au reusit saptamana trecuta sa adopte proiectul care vizeaza disponibilizarile din Ministerul Administratiei si Internelor, care a intrunit doar 150 voturi favorabile, in loc de 167 voturi cat erau necesare pentru legi organice. Actul normativ presupune disponibilizari ale personalului estimate la 8.500-10.000 de angajati.

COMENTARII

DISQUS: