Conducerea SRI, audiata in Parlament

Conducerea SRI, audiata in Parlament

Conducerea Serviciului Roman de Informatii a fost audiata, marti, la Comisia de control din Parlament. Directorul SRI, George Maior, a dat explicatii parlamentarilor despre cazurile de coruptie din Ministrul de Interne.

Directorul general adjunct al ANAF, Nicusor Dragan, acuzat de ANI de spalare de bani
Deputatul Florin Popescu, trimis in judecata in dosarul puilor electorali

Asta dupa ce, luni, secretarul general al MAI, Laurentiu Mironescu, a fost retinut de procurorii DNA. "Este o activitate normala a Comisiei de control (n.r, a SRI), suntem singurul Serviciu care are un contact permanent cu comisia de control pe probleme curente cu care ne confruntam pe palierul securitatii nationale", a spus Geoarge Maior, citat de NewsIn, inainte de inceperea audierilor. Intrebat daca are legatura venirea lui la comisie cu cazurile de coruptie din ultima vreme, Maior a raspuns: "In masura in care coruptia este un fenomen de securitate nationala si o problema de securitate nationala, evident ca Serviciul poate informa pe asemenea lucruri". De asemenea, intrebat daca va da informari pe cazul Mironescu el a spus ca Serviciul "nu da informari pe cazuri concrete". 50 de perchezitii au avut loc luni in Bucuresti, Constanta si in vama Agigea, printre cei vizati fiind sefii vamilor din cele doua orase, dar si un inalt functionar din cadrul MAI. 50 de persoane cercetate in dosarul importurilor ilegale prin Portul Constanta au primit ordonante de retinere. Printre acestea si fostul secretar general din Ministerul de Interne, Laurentiu Mironescu.

Dupa o noapte petrecuta in arest, pe cei 50 ii asteapta marti o noua proba de foc. Ei vor fi dusi la Inalta Curte de Casatie si Justitie unde judecatorii vor decide daca vor fi cercetati in stare de arest preventiv sau in stare de libertate.

 

COMENTARII

DISQUS: