Comitetul Executiv al UNPR. Ce isi propune partidul pentru alegerile din 2012

Comitetul Executiv al UNPR. Ce isi propune partidul pentru alegerile din 2012

Comitetul Executiv al UNPR s-a reunit sambata la Palatul Parlamentului, la un an de la infiintarea partidului. Secretarul general al UNPR, Neculai Ontanu, a declarat sambata, la Comitetul Executiv, ca partidul are 200.000 de membri si isi propune un scor de 10% la alegerile locale si parlamentare din 2012.

Ponta: Nu are nimeni niciun avantaj din alegeri parlamentare in octombrie, cred ca toata lumea castiga
Preturile pentru RCA sar in aer

Presedintele UNPR, Marian Sarbu, a afirmat ca, la un an de la infiintarea partidului, decizia de a intra la guvernarea alaturi de PDL s-a dovedit una "inteleapta". "Nu este foarte confortabil pentru noi, un partid de centru-stanga, sa se afle la guvernare cu cel mai de dreapta partid din Romania", a spus Sarbu, adaugand ca intrarea la guvernare a UNPR a asigurat stabilitatea politica si a pus premisele redresarii economice intr-o perioada in care "demagogia si-a facut foarte usor aparitia". Sarbu a afirmat ca UNPR are ca obiective revenirea salariilor bugetare, pana la sfarsitul anului, la nivelul anterior diminuarii cu 25% si majorarea pensiilor, incepand cu 2012, cel putin cu rata inflatiei. Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat ca evaluarile institutiilor financiare internationale arata ca si in 2011 si in 2012 Romania va inregistra cresteri economice, neexistand riscul intrarii intr-o spirala a crizei, ca in cazurile Portugaliei, Spaniei sau Greciei. Diaconescu a mentionat ca exista si zone critice, precum absorbtia fondurilor europene si restructurarea societatilor nationale din energie, transporturi si infrastructura. "Nu obligatoriu masurile de austeritate duc la pierderea alegerilor", a spus el.

 

Cat considera UNPR ca o sa ia in alegeri

 

Progresistii lui Gabriel Oprea si-au propus ca obiectiv in alegerile din 2012 un scor de "peste 10%" si considera ca tinta este realista. Fara vechime pe piata partidelor politice, UNPR are ambitii mari de la viitorul an electoral. Vor cu orice pret sa intre in Parlament si de ce nu, sa ramana la guvernare. "Tinta UNPR este sa obtina un procent de peste 10% in alegerile locale si in alegerile generale din 2012. (…) Pot spune fara ezitare ca obiectivul nostru este unul realist pe care il vom atinge daca vom munci asa cum ne-am angajat si astazi, cu aceeasi seriozitate ca pana acum", a declarat secretarul general al formatiunii, Neculai Ontanu la Comitetul Executiv de sambata. Cu o zi inainte, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, fondatorul UNPR afirma intr-un interviu pentru Agerpres ca discutia despre alegeri este prematura pentru ca „se pot schimba multe pana atunci”, dar obiectivele partidului sunt clare: „Vrem sa obtinem un rezultat care sa garanteze participarea UNPR la guvernare. Personal, consider ca actuala Coalitie are prima sansa in formarea unui Guvern dupa 2012. Ne propunem sa obtinem minim 10 procente in alegeri”. Mai optimist, Ontanu a precizat sambata ca UNPR priveste cu incredere spre anul 2012, dupa ce bilantul partidului arata ca exista in acest moment peste 200.000 de membri, in organizatii puternice din toate judetele tarii si in sectoarele din Bucuresti. "Am facut o organizare serioasa de la varf si pana la baza partidului, iar acesta va fi un avantaj important pentru partid in competitiile care vor urma", a spus Ontanu. "Avem toate atuurile necesare, oameni foarte bine organizati in teritoriu, o echipa puternica la centru condusa de Gabriel Oprea, Cristian Diaconescu si Marian Sarbu", a conchis fostul pesedist.

COMENTARII

DISQUS: