COD PORTOCALIU de canicula. Vezi zonele afectate

COD PORTOCALIU de canicula. Vezi zonele afectate

Avertizarea de Cod Galben de canicula, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a fost transformata in avertizare de Cod Portocaliu, pentru mai multe zone din Romania.

Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan, condamnat la 7 ani de inchisoare
Viata dupa politica. Ce mai fac sforarii partidelor, fostii prim-ministrii si politicienii de altada

Astfel, luni 29 iulie, canicula se va intensifica in judetele Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj si Olt, unde temperaturile maxime vor atinge 39- 40 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala se va situa peste pragul critic de 80 de unitati.
Marti, 30 iulie, in judetele Olt, Teleorman si Giurgiu, canicula se va intensifica, iar temperaturile maxime vor atinge 39 – 40 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala se va situa peste pragul critic de 80 de unitati.
Instabilitatea atmosferica se va accentua treptat. Indeosebi seara si noaptea vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului care pot lua aspect de vijelie, averse ce vor avea si caracter torential, iar izolat cantitatile de apa vor depasi 25 – 30 l/mp si se va semnala grindina.

COMENTARII

DISQUS: