Cine sunt cei 9 care ar putea decide repetarea alegerilor prezidentiale

Soarta alegerilor prezidentiale din 6 decembrie sta in mana a 9 judecatori ai Curtii Constitutionale. Va prezentam in continuare cine sunt cei 9 judecatori care ar putea decide repetarea alegerilor prezidentiale. Ioan Vida a fost numit judecator in CCR pentru un mandat de 9 ani. Mandatul sau expira

Coalitia va incheia protocol de sustinere a tratatului de stabilitate. Documentul, deschis opozitiei
Deputati UNPR: Mai creditam guvernul 6-7 luni

asadar, la anul. A fost ales presedinte al Curtii in 2004 si reconfirmat in 2007, pentru alti trei ani.

Ion Predescu a fost numit judecator al CCR in 2004 pentru un mandat de 9 ani. Nascut acum 72 de ani in judetul Olt, Predescu a fost senator timp de patru legislaturi consecutive (1990-2004) pe listele actualului Partid Social Democrat (PSD), fiind in 1996 pentru o scurta perioada de timp si ministru al Justitiei.

Puskas Valentin Zoltan a fost si el senator, din partea UDMR timp de trei mandate (1996, 2000, 2004), ultimul incomplet. A fost numit judecator al Curtii in 2007 pentru un mandat de 9 ani.

Tot in 2015 ii expira mandatul si judecatorului Augustin Zegrean. Ales senator pe listele FSN in 1990, Zegrean a trecut in Partidul Democrat (PD), fiind in 2004 ales deputat pe listele acestei formatiuni.

Petre Lazaroiu a fost numit judecator al CCR de presedintele Traian Basescu in 2008, pentru un mandat de trei ani. Lazaroiu are 56 de ani si are trei copii.

Tudorel Toader mai are 7 ani de mandat. Profesor universitar la Facultatea de Drept a Universitatii „Al.I. Cuza” Iasi, Toader a fost avocat in cadrul Baroului Iasi in perioada 1991-2006.

Nicolae Cochinescu a fost procuror general al Romaniei in perioada 1996-1997, fiind numit de fostul presedinte Ion Iliescu si schimbat apoi de Emil Constantinescu. Mandatul sau expira la anul.

Acsinte Gaspar a fost deputat PDSR timp e doua mandate pe listele PDSR si ministru pentru relatia cu Parlamentul in Guvernul Nastase. Este judecator la CCR din anul 2004, mandatul sau expirand peste patru ani.

Tot in 2013 expira si mandatul judecatoarei Aspaziei Cojocaru. Profesor universitar doctor la Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative, Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir”, profesor universitar doctor la Facultatea de drept “Yolanda Eminescu”, Universitatea “Valahia” din Targoviste, cercetator stiintific gradul I la Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane, Aspazia Cojocaru a fost acuzata in urma cu doi ani de CNSAS ca ar fi colaborat cu Securitatea, dar colaborarea a fost infirmat de Curtea de Apel Brasov.

 

COMENTARII

DISQUS: