Cinci fosti ministri ai Culturii, denuntati de sindicatul RADEF pentru abuz in serviciu: Mircea Diaconu, Kelemen Hunor si Daniel Barbu, printre cei vizati

Cinci fosti ministri ai Culturii, denuntati de sindicatul RADEF pentru abuz in serviciu: Mircea Diaconu, Kelemen Hunor si Daniel Barbu, printre cei vizati

Sindicatul RADEF a depus un denunt pentru abuz in serviciu la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva fostilor ministri ai Culturii: Kelemen Hunor, Mircea Diaconu, Puiu Hasotti, Daniel Barbu si Gigel Stirbu.

Starea lui Gheorghe Dinica este stabila, prognosticul medicilor se mentine rezervat
Stolojan catre Guvern: La munca, nu la remanieri

Sindicatul RomaniaFilm a formulat, in decembrie 2014, un denunt privind infractiunea de abuz in serviciu pe numele celor care au detinut functia de ministru al Culturii precum si o plangere impotriva oricarei persoane care se face vinovata de consecintele expuse in denunt.

"Plangerea o formulam pentru infractiunea de abuz in serviciu prevazuta si pedepsita de articolul 297 din Codul de procedura penala, avand in vedere vatamarea produsa Regiei Autonome a Distributiei Exploatarii Filmelor «RomaniaFilm», cu sediul in Bucuresti, (…), reprezentata legal prin Director General dl. Marius Cristian Iurascu, institutie aflata in subordinea Ministerului Culturii. Implicit, vatamarea adusa Regiei Autonome a Distributiei si Exploatarii Filmelor «RomaniaFilm» afecteaza drepturile si interesele salariatilor acesteia, membri ai sindicatului nostru", potrivit denuntului, obtinut de agentia de presa Mediafax.

Sindicatul arata ca reprezentantii Ministerului Culturii au fost informati asupra situatiei in care se afla regia, a patrimoniului administrat, dar si asupra faptului ca in 104 cazuri autoritatile locale au ignorat prevederile legale privind obligatia de difuzare de film cinematografic stabilite prin Legea 303/2008.

COMENTARII

DISQUS: