Cererea lui Becali de intrerupere a pedepsei, judecata pe 17 iunie

Cererea lui Becali de intrerupere a pedepsei, judecata pe 17 iunie

Cererea lui Gigi Becali de intrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de inchisoare, pe care acesta a inceput sa o execute la 20 mai, va fi judecata de Tribunalul Bucuresti pe 17 iunie, a declarat avocatul Bogdan Barbuceanu, unul din aparatorii lui Becali.

Kovesi reclama la CSM magistratul care a decis schimbarea judecatoarei lui Vintu
Basescu, la RRA: Cangrena din Vama e veche si a fost tolerata de toate partidele

Barbuceanu a precizat ca a depus cererea vineri la Tribunalul Bucuresti, primind termen in 17 iunie. Apararea a cerut intreruperea pedepsei pentru trei luni – maximul prevazut de lege – pentru ca Gigi Becali sa-si poata continua afacerile, sa-si intretina familia si sa poata finanta in continuare Clubul Steaua, a aratat Bogdan Barbuceanu.

Tribunalul Bucuresti judeca in 19 iunie cererea de contopire a pedepselor de cate trei ani de inchisoare cu executare primite in dosarul "Valiza" si in cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii.

Gigi Becali are doua condamnari de cate trei ani de inchisoare cu executare, una fiind in dosarul "Valiza si cealalta in cauza privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii.

Finantatorul FC Steaua este incarcerat la Penitenciarul Rahova din 20 mai, dupa ce a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii. Alaturi de acesta au fost condamnati la cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina.

In 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza", pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, decizia dispusa de Completul de cinci judecatori al instantei supreme fiind definitiva.

Instanta nu a facut reindivualizarea si contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel ca avocatii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucuresti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta.

In dosarul "Valiza" au mai fost condamnati Victor Piturca, la un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului, Alina Ciul si Radu Marino, la cate un an si jumatate cu suspendare, iar Teia Sponte la doi ani cu suspendare.

Bogdan Vlad, unul dintre avocatii omului de afaceri Gigi Becali, declara in 4 iunie, dupa condamnarea finantatorului FC Steaua la trei ani de inchisoare in dosarul "Valiza", ca se va adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului in cazul clientului sau.

Gigi Becali si-a pierdut mandatul de deputat in urma condamnarii sale definitive. Camera Deputatilor a aprobat in 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

COMENTARII

DISQUS: 0