Cazul Sova modifica regulamentul Senatului: Comisia de regulament a adoptat, in unanimitate, decizia de a schimba regulile privind ridicarea imunitatii senatorilor

Cazul Sova modifica regulamentul Senatului: Comisia de regulament a adoptat, in unanimitate, decizia de a schimba regulile privind ridicarea imunitatii senatorilor

Comisia de regulament din Senat s-a intrunit marti pentru a modifica regulamentul Senatului dupa controversele aparute in cazul votului privind incuviitarea cererii DNA de retinere si arestare a lui Dan Sova, informeaza B1 TV.

Mircea Andrei: Ponta sa faca dovada implicarii mele in crima organizata, el duce o politica de gaga
Numele unor ministri si cel al sefului ANAF apar in dosarul spagii din port

Astfel, se doreste punerea in acord a regulamentului Senatului cu textul Constitutiei. Noul regulament al Senatului ar putea fi votat chiar in sedinta de plen de marti, dupa ce comisia a adopatat, cu unanimitate, decizia de a modifica regulamentul in cazul ridicarii imunitatii senatorilor. Astfel, a fost modificat articolul 173 din Regulament, stabilind ca ”Senatul hotaraste asupra cererii cu votul secret al majoritatii senatorilor prezenti” si inlocuind astfel prevederea potrivit careia decizia se lua cu votul majoritatii ”membrilor Senatului”.

Comisia de regulament a luat atitudine dupa ce atat CSM, cat si presedintele Klaus Iohannis si parlamentarui ai PNL au sesizat Curtea Constitutionala cu privire votul dat an cazul Sova in Senat, unde, desi au fost voturi suficiente, alesii au considerat ca este nevoie de o majoritate calificata si nu una simpla pentru incuviintarea retinerii si arestarii fostului ministru.

COMENTARII

DISQUS: