Basescu, despre uciderea lui bin Laden: Un succes al SUA, este inceputul sfarsitului

Basescu, despre uciderea lui bin Laden: Un succes al SUA, este inceputul sfarsitului

Presedintele Traian Basescu a afirmat, marti, inaintea unei intrevederi cu subsecretarul de stat al SUA Ellen Tauscher, ca operatiunea impotriva lui Osama bin Laden este un "succes" al guvernului SUA si "inceputul sfarsitului" in lupta impotriva terorismului.

Chiliman: Imi dau demisia de onoare din Biroul Permanent Central al PNL
Sedinta CSAT cu scantei intre Ponta si Basescu. Premierul si-a convocat propriul CSAT la Guvern

"Notam marele succes al guvernului SUA. Este inceputul sfarsitului si un moment extraordinar pentru ceea ce se intampla in tarile arabe", a spus Traian Basescu, la inceputul intrevederii cu oficialul SUA. Ellen Tauscher, subsecretar de stat al SUA pentru controlul armamentelor si securitate internationala, a afirmat, la randul sau, ca aceasta operatiune "aduce multa liniste sufleteasca pentru familiile si supravietuitorii" atacurilor de la 11 septembrie. Arata foarte clar ca, "daca le faci rau americanilor, daca distrugi sperantele si visele poporului american, nu vom lasa ca acest lucru sa se intample", a asigurat oficialul american. "Si va vom prinde", a adaugat Tauscher. Presedintele Basescu a notat si reactia oamenilor din Washington, care s-au strans in fata Casei Albe dupa anuntul privind uciderea lui bin Laden, un gest pe care si Tauscher l-a catalogat drept "induiosator".

"E foarte clar ca, fara aliati ca Romania, ar fi foarte dificil sa purtam aceasta lupta in care suntem implicati", a conchis oficialul american. Potrivit presei din SUA, serviciile secrete americane au obtinut primele informatii ce au dus, in cele din urma, la uciderea lui Osama bin Laden de la doi suspecti supusi la tehnici dure de interogare in inchisorile CIA din Romania si Polonia. Actuali si fosti oficiali americani spun ca presupusul organizator al atentatelor din 11 septembrie 2001, Khalid Sheikh Mohammed, a furnizat numele de "razboinic" al unuia dintre locotenentii lui Osama bin Laden in care liderul terorist avea foarte mare incredere. CIA a obtinut informatii similare si de la adjunctul lui Mohammed, Abu Faraj al-Libi. Ambii ar fi fost supusi unor tehnici dure de informatii in inchisori CIA din Polonia si Romania, scrie presa americana.

COMENTARII

DISQUS: 0