Basescu, audiat in instanta in procesul cu deputatul PSD Mugurel Surupaceanu

Presedintele Traian Basescu a mers, miercuri, la Judecatoria Sectorului 5, unde a fost audiat in procesul de calomnie pe care i l-a intentat deputatului PSD Mugurel Surupaceanu.

Ponta: Ar fi o PROSTIE sa anulez OUG privind referendumul
Incendiul de la Confort City, provocat de un scurtcircuit?

"Cuvantul rostit de politicieni este atat de lipsit de responsabilitate, incat cred ca justitia ar trebui sa faca ceva", a declarat presedintele Traian Basescu, inainte de inceperea audierilor. Seful statului a declarat, la intrarea in judecatorie, ca intentioneaza sa-i ceara deputatului PSD daune simbolice. "Cuvantul rostit de politicieni este atat de lipsit de responsabilitate, incat cred ca justitia ar trebui sa faca ceva. (…) Ma intereseaza prestigiul institutiilor si al meu, si pe urma banii", si-a motivat seful statului gestul.

Mugurel Surupaceanu a pregatit 11 intrebari, insa instanta a anulat cateva dintre acestea. Traian Basescu a raspuns intrebarilor puse de Surupaceanu, ba mai mult, a vrut sa raspunda si intrebarilor anulate de instanta. "La vremea raportului prezidential, etnobotanicele nu erau interzise", a spus seful statului in instanta. Dupa aproximativ 25 de minute, seful statului a parasit Judecatoria Sectorului 5, nu inainte de a face o baie de multime. A refuzat, insa, sa mai dea orice lamuriri suplimentare jurnalistilor. Reamintim ca Mugurel Surupaceanu a fost dat in judecata de Traian Basescu dupa ce, anul trecut, acesta a declarat ca Presedintia favorizeaza si sustine consumul de droguri usoare. Potrivit NewsIn, Surupaceanu a declarat, in luna februarie 2010, ca "grupuri de interese" din PDL au legatura cu afacerea produselor etnobotanice si anunta ca, incepand cu 15 februarie, va strange semnaturi pentru infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta. Surupaceanu declara, la vremea respectiva, ca decizia Guvernului Boc ca produsele etnobotanice interzise sa fie distruse in zece zile de la intrarea in vigoare a OUG, a dat posibilitatea comerciantilor de a vinde aceste aceste droguri usoare catre populatie, prin lichidarea stocurilor la preturi foarte mici, sau catre traficantii de droguri. Deputatul PSD a sustinut ca proiectul de Lege care era deja adoptat de Legislativ la data la care Guvernul a adoptat OUG nu prevedea "ajutorul" de zece zile pentru comerciantii de produse etnobotanice. "Practic se demonstreaza inca o data ca grupuri de interese din PDL, care in acest moment controleaza Guvernul Boc, sunt legate in mod direct de aceasta afacere a drogurilor usoare. (…) Probabil ca sunt adevarate informatiile care spun ca din afacerea drogurilor usoare s-au finantat anumite cheltuieli de campanie electorala ale PDL si ale lui Traian Basescu", a declarat Surupaceanu, pe 14 februarie, intr-o conferinta de presa.

Intrebat de ziaristi daca are dovezi care sa ii sustina acuzatiile, deputatul PSD a spus ca a propus infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta care sa analizeze presupusa legatura dintre membri ai PDL si comertul cu droguri usoare. "Incepand de maine (15 februarie – n.r.), voi strange semnaturi in Parlament pentru aceasta comisie astfel incat, daca Parlamentul imi va permite, vom putea aduce in fata opiniei publice nume grele din politica, implicate in comertul acesta de droguri usoare", a spus el. Deputatul a adaugat ca, in acest moment, are informatii, dar nu are dovezi. Pe de alta parte, Traian Basescu are termen, tot astazi, si in procesul intentat lui Dinu Patriciu. "Samanta" de scandal a fost filmuletul difuzat inaintea alegerilor din 2009, in care presedintele care ar fi lovit un copil. Traian Basescu l-a dat in judecata pe Dinu Patriciu dupa ce acesta a declarat ca a vazut cu ochii lui incidentul.

COMENTARII

DISQUS: