Basescu a castigat alegerile in PDL. Boc ramane presedinte

Basescu a castigat alegerile in PDL. Boc ramane presedinte

Emil Boc a castigat un nou mandat in fruntea PDL in cadrul conventiei de sambata. Marele infrant al zilei este Vasile Blaga, cel care a obtinut cu 370 de voturi mai putin, conform datelor oficiale.

Intre trei si patru miliarde de dolari, pretul rachetelor amplasate in Romania
Guvernul extinde obligativitatea CAS-ului

"Nu plec din partid", a spus Blaga, dorit de Boc in conducerea formatiunii.  Desi a luat doar 24 de voturi, Theodor Paleologu a fost felicitat de toata sala. "Nici cei care m-au votat pe mine, nu pleaca din PDL", a glumit Paleologu. Noul si vechiul presedinte al PDL este Emil Boc. De altfel, daca inaintea primei zile a Conventiei mai existau dubii pe aceasta tema, ele s-au spulberat in sala, acolo unde vuietul poporului pedelist a lasat sa se inteleaga destul de clar cine va fi castigatorul.

Emil Boc a obtinut votul a 868 de delegati in timp ce principalul sau contracandidat, Vasile Blaga, doar 499, conform numaratorii oficiale. Ultimul clasat in cursa a fost, conform asteptarilor, fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu. "Ii multumesc lui Vasile Blaga pentru eleganta competitiei, lui Theodor Paleologu pentru ca a facut o dezbatere democratica posibila. Avem nevoie de Vasile Blaga in conducerea PDL. Avem nevoie de Toader Paleologu in conducerea PDL", a declarat Emil Boc, in discursul sau. "Astazi i-am incredintat lui Emil conducerea PDL si nu il invidiez. Urmeaza o perioada dificila. Vreau sa ii garantez ca niciunul din cei care m-au votat azi nu vom pleca din partid. In acelasi timp. In acelasi timp il rog pe Emil sa se gandeasca bine pentru ca noi am spus multe lucruri adevarate si trebuie maine sa-i dam o echipa puternica unita", a declarat Blaga. "Nici cei care m-au votat pe mine, nu vor pleca din PDL. Stiu ca multi dintre dumneavoastra ar fi dorit sa ma voteze, dar poate va luati revansa maine", a declarat Toader Paleologu.

COMENTARII

DISQUS: