Boc: Optiunea noastra este o guvernare de dreapta care are ca ax PNL-UDMR

Emil Boc, a declarat, in urma consultarilor cu UDMR, ca isi doreste constituirea unei majoritati politice de dreapta, cu "nucleul" in PPE, formata din PD-L, UDMR si, daca va accepta, PNL, anuntand de asemenea negocieri cu grupul minoritatilor nationale. La randul sau, presedintele UDMR, Marko Bela

Suspendarea lui Basescu, imposibila
Secretar de stat, Ministerul Muncii: Cine refuza sa munceasca nu va mai primi niciun ban de la stat

, a declarat deja ca formatiunea pe care o conduce este dispusa la o intelegere cu PD-L, dar la care sa participe si PNL. Marko Bela a afirmat ca UDMR doreste si a avut deja discutii cu toate partidele parlamentare si ca prioritatea absoluta a Ununii este „fornmarea unui guvern sustinut de o majoritate stabila care sa duca la iesirea din criza a tarii”.

„Asa cum am spus, zilele acestea, in mod firesc, UDMR doreste sa aiba si a si avut discutii, un dialog cu toate partidele parlamentare si cu conducerea PNL si cu conducerea PSD si in mod firesc, si cu conducerea PD-L. (…) Suntem deschisi catre diferite formule de guvernare si, daca va exista un program adecvat, atunci UDMR este gata sa sustina o astfel de majoritate si un astfel de Guvern. Am prefera in continuare sa mergem cu PNL. Putem concepe si alte solutii”, a precizat Marko. Acelasi obiectiv a fost enuntat si de Emil Boc care a spus ca partidul sau urmareste formarea unei majoritati politice pentru formarea unui guvern pe axa PNL-UDMR, dar ca nu exclude formarea unui guvern doar cu UDMR in cazul in care liberalii isi mentin pozitiile. „Nucleul PDL-UDMR are avantajul de a avea apartenenta la aceeasi familie politica comuna, si anume Partidul Popular European, si credem ca in jurul acestei majoritati politice PDL-PNL-UDMR sau PDL-UDMR trebuie constituita viitoarea majoritate politica”, a declarat Emil Boc. Intrebat ce culoare politica ar trebui sa aiba premierul in aceasta majoritate, Emil Boc a raspuns ca premierul este indicat de voturile romanilor. „Cred ca, daca ne uitam la voturile romanilor, acest lucru ne spune ce ar trebui sa facem, dar, evident, stam sa discutam cu partenerii nostri toate aceste solutii si cred ca impreuna cu UDMR, unde avem si acest avantaj de a avea aceeasi familie politica a Partidului Popular European, putem gasi nucleul viitoarei guvernari”, a mai spus Boc.

Liderul PD-L a anuntat ca va incerca sa aiba o discutie si cu grupul minoritatilor nationale din Parlament pentru constituirea majoritatii parlamentare.

Boc a refuzat sa comenteze speculatiile din presa potrivit carora Traian Basescu l-ar curta pe Mugur Isarescu pentru functia de premier. Boc a mai spus ca numele premierului va fi luat in discutie abia dupa validarea rezultatului alegerilor prezidentiale. Despre posibilitatea ca Mugur Isarescu sa devina premier, Radu Berceanu a declarat ca acesta ar fi „o varianta foarte buna”.

 

COMENTARII

DISQUS: 0