Berlusconi, primit de Basescu la Cotroceni: „Este vizita unui prieten la Bucuresti”

Berlusconi, primit de Basescu la Cotroceni: „Este vizita unui prieten la Bucuresti”

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, marti, cu premierul italian, Silvio Berlusconi, prilej cu care seful statului a mentionat parteneriatul pe care Romania il are cu Italia in Consiliul European si a subliniat ca aceasta este "vizita unui prieten" la Bucuresti.

Traian Basescu, la GDS: Am ajuns la 30%. Nu e rau
Basescu: Daca platim arieratele acum, pierdem tendinta de crestere; trebuie asteptat pana in toamna

"Vizita dumneavoastra este o vizita care ne face multa plecere. Este vizita unui prieten la Bucuresti. Eu mereu am vorbit acasa despre parteneriatul pe care il avem si in Consiliul European, unde Italia a sustinut mereu punctele de vedere ale Romaniei. Va multumesc mult pentru vizita pe care o faceti in Romania", a spus Basescu, in debutul intalnirii. Presedintele Consiliului de ministri al Italiei, Silvio Berlusconi, a mentionat, in cadrul discutiilor, marea comunitate de romani aflati in Italia. Intalnirea cu seful statului a avut loc in a doua zi a vizitei premierului Berlusconi la Bucuresti, dupa ce, luni, a participat la Summitul interguvernamental romano-italian, la Palatul Victoria. Silvio Berlusconi a venit in Romania chiar in zilele in care ar fi trebuit sa se prezinte in instanta, in Italia, pentru o audiere preliminara in cazul Mediatrade, in care este acuzat de frauda fiscala si deturnare de fonduri. Pe de alta parte, pentru astazi era programata, tot in Italia, o audiere in procesul "Ruby", in care premierul italian este acuzat de favorizarea prostitutiei cu minori si trafic de influenta.

 

Silvio Berlusconi: Imi place Romania! Si romanii!

 

Premierul italian Silvio Berlusconi a vizitat, ieri, biserica situata in curtea Palatului Cotroceni, insotit de presedintele Traian Basescu. "Imi place Romania. Si romanii!", a spus razand Silvio Berlusconi, dupa ce a iesit din biserica, fiind intrebat de jurnalisti daca ii place Romania, relateaza Mediafax. Anterior, Berlusconi a avut convorbiri tête-à-tête cu presedintele Traian Basescu. Discutia dintre premierul italian si seful statului roman a durat circa o ora, dupa care Silvio Berlusconi a participat la un dejun oferit de presedinte. Intalnirea cu Traian Basescu a fost in incheierea vizitei de doua zile pe care Silvio Berlusconi a facut-o in Romania.

COMENTARII

DISQUS: 0