Berlusconi l-a laudat pe Boc pentru masurile anticriza luate

Berlusconi l-a laudat pe Boc pentru masurile anticriza luate

Silvio Berlusconi este la Bucuresti, unde a laudat masurile de austeritate luate de Guvernul Boc. Premierul italian a venit in Romania pentru o reuniune interguvernamentala, insotit de patru ministri.

Profesorii au protestat din nou in fata Ministerului Educatiei
Basescu vrea reorganizarea administrativa a tarii: Primarul nu poate face ce vrea el

Seful guvernului de la Roma ramane in tara noastra pana marti, cand se va intalni si cu presedintele Traian Basescu. Silvio Berlusconi participa la sedinta celor doua delegatii. In cadrul acestor intalniri, premierul italian a spus ca are o mare admiratie fata de masurile anticriza luate de Guvernul Romaniei. Acesta a precizat totusi ca majorarea TVA de la 19% sa 24% a fost prea mare. Berlusconi a multumit Romaniei ca a fost de acord sa preia o parte din imigrantii de pe coastele Africii, care se afla in acest moment in Italia, si a precizat ca sustine 100% aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Silvio Berlusconi a venit in Romania insotit de patru ministri: de Interne, de Justitie, de Externe si al Economiei si Finantelor. Dupa o intrevedere tete-a-tete Silvio Berlusconi-Emil Boc, a inceput sedinta interguvernamentala. Pe agenda: situatia romanilor din Italia, cooperarea politica si economica dintre cele doua state, dar si aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Silvio Berlusconi a venit in Romania, chiar in zilele in care ar fi trebuit sa se prezinte in instanta, in Italia. Luni, pentru o audiere preliminara in cazul Mediatrade, in care este acuzat de frauda fiscala si deturnare de fonduri. Marti, de asemenea, este programata o audiere in procesul "Ruby", in care premierul italian este acuzat de favorizarea prostitutiei cu minori si trafic de influenta.

COMENTARII

DISQUS: