Basescu: „Cineva” va trebui sa plateasca pentru puciul din 2012

Basescu: „Cineva” va trebui sa plateasca pentru puciul din 2012

"Responsabilitatea politica nu a fost asumata, dar probabil cineva va trebuie sa isi asume responsabilitatea juridica, pentru ca si acum Romania plateste costuri uriase pentru lovitura de stat din vara trecuta", a spus Basescu.

Franks: Romania ar putea amana vanzarea actiunilor la mai multe companii de stat
Igas: E de remarcat ura lui Ponta fata de colegi de partid care l-au sprijinit sa ajunga la varf

El a spus ca declaratia premierului privind recensamantul si validarea referendumului de anul trecut nu afecteaza pactul de coabitare.

"Nu, pactul de coabitare are teme precise, ceea ce nu ne opreste sa ne exprimam punctele de vedere. Eu va subliniez inca o data punctul meu de vedere. Anul trecut pe vremea asta ne aflam intr-un plin proces al unui puci parlamentar, care nu a putut fi finalizat, dar majoritatea institutiilor au fost afectate", a spus presedintele.

El a spus ca ar fi corect ca cineva sa raspunda in fata instantelor.

"Politicienii nu platesc pentru actiunea lor cand isi discrediteaza tara pentru o perioada lunga de timp. Deci corect ar fi ca cineva sa plateasca in fata institutiilor statului pentru actele semnate, pentru deciziile care au afectat tara", a spus seful statului.

De asemenea, el a aratat ca electoratul nu este stabilit dupa datele INS privind recensamantul, ci de catre Evidenta Populatiei si primarii, care actualizeaza listele electorale.

Totodata, presedintele a aratat ca el este convins ca sunt peste 18 milioane de electori cetateni romani, avand in vedere si pe cei 3,5 milioane care sunt plecati in afara tarii.

"Avem 3,5 milioane de cetateni in Italia si Spania, dar INS-ul a recenzat numai 750.000 (…)Parerea mea este ca oricat s-ar verifica listele, suntem peste 18 milioane de electori, cu tot cei care se afla in strainatate la munca", a mai spus presedintele.

COMENTARII

DISQUS: 0