Basescu propune Parlamentului adoptarea bugetului pana la 16 ianuarie

Birourile Permanente reunite iau in discutie o scrisoare a presedintelui Traian Basescu in care acesta propune conducerii Parlamentului un program accelerat de investire a noului Guvern si adoptare a bugetului de stat pe 2010. Scrisoarea prevede ca votul de investire a Guvernului de catre

Biserica reactioneaza: Credinciosii romani ofera cu bucurie banutul lor pentru Catedrala Mantuirii
Plumb, despre Rosia Montana: Ministerul Mediului va actiona in functie de hotararea Parlamentului

Parlament sa aiba loc pana pe 23 decembrie, iar in perioada 28-29 decembrie sa fie depus bugetul de stat pe anul 2010 in Parlament. Pana pe 16 ianuarie sa fie dezbatut si aprobat bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale, iar in perioada 16-19 ianuarie acestea sa fie publicate in Monitorul Oficial si sa fie invitate echipele de evaluare ale Uniunii Europene, Bancii Mondiale si FMI, propune seful statului. De asemenea, in scrisoare se mai precizeaza ca in perioada 20-27 ianuarie ar urma sa aiba loc vizita delegatiilor de evaluare, iar intre 12 si 15 februarie bordul FMI sa aprobe urmatoarele transe pentru Romania.

„Cunosc ca Parlamentul are independenta de a-si stabili propriul program de functionare, insa doresc sa va aduc la cunostinta ca daca acest calendar ar fi respectat, FMI ar putea realiza vizita de evaluare intre 20 si 27 ianuarie, astfel incat intre 12 si 15 februarie 2010 bordul FMI sa se intruneasca si sa aprobe urmatoarele transe de imprumut pentru Romania. In cazul in care institutiile statului nu vor respecta acest calendar, Romania va fi in situatia de a nu primi la termen finantarea din partea organismelor internationale”, mai precizeaza Basescu in scrisoare.

 

COMENTARII

DISQUS: 0