Bacalaureat 2011: Inscrierile pentru prima sesiune incep luni

Inscrierile pentru prima sesiune de bacalaureat incep luni si se vor incheia la 27 mai, urmand ca proba A, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, sa fie sustinuta in perioada 6-8 iunie, potrivit calendarului de desfasurare a examenului.

Mircea Toader: Hotararea privind UMF Targu Mures trebuie sa intre marti in Guvern
Lazaroiu catre „micul imbecil” Ponta: Ministrii PDL ti-au lasat tie deficit scazut

Absolventii clasei a XII-a care vor sustine examenul de bacalaureat in prima sesiune de anul acesta trebuie sa depuna la secretariatele liceelor pe care le-au absolvit o fisa tip informatizata de inscriere. La Bacalaureat se pot inscrie atat candidatii din seria curenta, cat si cei din seriile anterioare care nu au promovat examenul. Potrivit metodologiei de desfasurare a examenului, candidatii care au participat si au fost respinsi la sesiunile anterioare organizate incepand cu 2003 pot solicita recunoasterea unor probe promovate in aceste sesiuni. Pentru aceasta, ei trebuie sa prezinte la inscriere o adeverinta, eliberata de unitatea de invatamant absolvita, din care sa reiasa rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat in sesiunile mentionate. Proba B, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, se va desfasura in intervalul 8-10 iunie. Proba D, privind evaluarea competentelor digitale, se va derula intre 13 si 17 mai, iar proba C, de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, va avea loc in perioada 20-23 iunie. La 27 iunie vor incepe probele de examen scrise, care se vor desfasura pe parcursul a patru zile. Astfel, la 27 iunie, elevii vor avea de sustinut proba scrisa la limba si literatura romana, iar la 28 iunie, proba scrisa la limba si literatura materna. Proba scrisa obligatorie corespunzatoare profilului va fi sustinuta la 29 iunie, iar ultima proba scrisa, cea la alegere, va avea loc la 1 iulie. Rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat vor fi afisate la 3 iulie, iar eventualele contestatii se pot depune la 4 iulie, in intervalul orar 8:00-12:00. Rezultatele finale vor fi afisate la 8 iulie.

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc in perioada august-septembrie, iar inscrierile se fac in intervalul 11-15 iulie.

COMENTARII

DISQUS: