ATENTIE, maine este ultima zi! Ce risca cei care nu vor depune la timp declaratia unica la ANAF

Declaratia Unica mai poate fi depusa pana marti, 31 iulie 2018, pe hartie sau in format electronic, a anuntat Ministerul Finantelor Publice. Marti,

Interlopul care a accidentat mortal o tanara, arestat pentru 29 de zile
Vass: Guvernul isi mentine obiectivul de a flexibiliza Codul muncii, chiar cu riscul demiterii

Declaratia Unica mai poate fi depusa pana marti, 31 iulie 2018, pe hartie sau in format electronic, a anuntat Ministerul Finantelor Publice.

Marti, 31 iulie 2018 este ultima zi in care se poate depune Declaratia Unica. Contribuabilii persoane fizice pot depune Declaratia online, prin intermediul aplicatiei care poate fi accesata la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator si parola contului personal din Spatiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. De asemenea, Declaratia Unica se poate depune si in format hartie direct la registratura administratiilor fiscale ale ANAF, sau prin posta, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire’, se arata intr-un comunicat al MFP.

Declaratia unica se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri din Romania si/sau din strainatate, si de cele care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii.

Persoanele care nu realizeaza venituri si aleg sa plateasca contributia de asigurare de sanatate au, de asemenea, obligatia de a depune Declaratia Unica.

‘Pentru depunerea online a Declaratiei Unice pana la 31 iulie 2018 se acorda o bonificatie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 si platit integral pana la 15 martie 2019. Bonificatia se acorda corespunzator si pentru contributiile sociale datorate potrivit legii’, precizeaza MFP.

Nedepunerea la termenul prevazut de lege de catre persoanele fizice a Declaratiei Unice se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 500 lei, potrivit art. 336, alin.(3) din Codul de Procedura Fiscala.

Incepand cu anul 2019, Declaratia Unica se va depune exclusiv online, potrivit legislatiei fiscale in vigoare.

Declaratia unica. Cine trebuie sa depuna declaratia unica. Toate persoanele fizice rezidente romane, cu domiciliul in Romania si persoanele fizice care realizeaza venituri din strainatate, supuse impozitarii in Romania.

Potrivit Ordinului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 888/2018 (ANAF), persoanele fizice rezidente romane, cu domiciliul in Romania, si persoanele fizice nerezidente care indeplinesc conditiile de rezidenta din Codul fiscal si care realizeza venituri din strainatate, supuse impozitarii in Romania, trebuie sa declare o serie de venituri, printre care se afla si veniturile:

  • din profesii liberale – avocati, medici, arhitecti, psihologi si alte profesii liberale;
  • din activitati de productie, comert si prestari de servicii;
  • din drepturi de autor;
  • din inchirierea caselor, terenurilor, masinilor etc;
  • din activitati agricole, piscicultura si silvicultura;
  • cele sub forma de dividende si dobanzi;
  • din premii;
  • din jocuri de noroc;
  • din pensii.

COMENTARII

DISQUS: 0