Anunt SOC! Mercedes cu motor de Dacie

Anunt SOC! Mercedes cu motor de Dacie

Parteneriatul pe care Mercedes il are cu Renault, care include si livrarea de motoare de la Mioveni catre uzinele nemtilor din Europa, devine tot mai strans. Daca pana acum a fost vorba de imprumutarea motorului de 1,5 litri si 109 CP de pe Duster, respectiv TCE-ul de 0,9 litri, de aceasta data Mercedes va dota modelele sale cu unul dintre cele mai populare motoare ale gamei Dacia, DCI-ul de 1,5 litri.

Scandal la Parlament la un simpozion organizat de Ion Iliescu pe tema Revolutiei Romane
Basescu: Romania a iesit din recesiune

Cei 90 CP par a fi insuficienti pentru un model Mercedes, mai ales daca avem in vedere ca de regula sprintul pana la 100 km/h este realizat in aproximativ 14 secunde, insa lucrurile stau diferit cand vorbim despre buzunarul clientului.

Modelele Mercedes A/B 160 CDI vor fi cele mai ieftine din gamele Clasa A si Clasa B. Spre exemplu A 160 CDI va costa in Germania 25.882 euro, cu circa 1.500 euro mai putin decat A 180 CDI BlueEfficiency Edition, respectiv cu 1000 euro mai putin decat A 180 CDI. Totusi modelele Mercedes vor avea disponibila o cutie de viteze manuala in sase trepte, spre deosebire de cea cu doar cinci trepte de pe Logan.

Daca luam in calcul consumul oarecum apropiat al motorului de pe Dacia, de 3,8-4 litri/100 km, de consumul versiunii BlueEfficiency, de 3,6 litri (ce e drept la 109 CP), calculul s-ar putea sa fie si mai avantajos pentru buzunarele clientilor. In plus costurile de intretinere vor scadea si ele.

Totusi ramane de vazut ce succes vor avea pe piata Mercedesurile cu motor de Dacie. Dieselul de 1,5 litri si 90 CP mai este disponibil, in afara modelului Logan, si pe noua generatie a lui Renault Clio.

COMENTARII

DISQUS: