Antonescu: Ramanem in opozitie, dar colaborarea cu PSD s-a incheiat

Liberalii schimba foaia. Daca in al doiea tur al prezidentialelor s-au "aliat" cu PSD-ul, dupa dezamagirea traita odata cu pierderea alegerilor, liberalii decid sa ramana in opozitie, dar incheie orice fel de colaborare cu social-democratii. "Odata cu alegerile prezidentiale, colaborarea dintre

Udrea sustine propunerea lui Radu Mazare ca fiecare statiune trebuie sa aiba specificul sau
Anastase: E nevoie de schimbare in Guvern, nu stiu daca trebuie schimbat premierul

cele doua partide pentru sutinerea lui Geoana se incheie aici. PNL si PSd sunt doua partide care vor fi in opozitie, dar care nu vor fi legate prin alianta”, a spus liderul PNL, Crin Antonescu. Referitor la nominalizarea lui Emil Boc in functia de premier, Antonescu este de parere ca aceasta demonstraza ca Traian Basescu este „consecvent cu ceea ce a facut in primul mandat”. Mai mult, spune liberalul, singurul criteriu de care ii pasa lui Traian Basescu este cel al „docilitatii totale”.

Dupa esecul alegerilor prezidentiale, liberalii au decis, se pare, sa ramana in Opozitie. Totodata, PNL-ul va intra intr-o perioada de reorganizare, „de deschidere si de incercare de a face un alt fel de politica”, potrivit presedintelui Antonescu. „Vom face opozitie ca un partid de dreapta, pentru apararea statului de drept si a regimului democratic, pentru buna guvernare a Romaniei. PSD, fiind un partid de stanga, presupun ca va face acelasi lucru in zona politica in care activeaza. Locul comun dintre noi va fi unirea eforturilor pentru apararea statului de drept, a regimului parlamentar, intr-o lume politica confruntata cu tendinta din ce in ce mai evidenta de a fi campul de lupta al unui singur om”, a spus liderul PNL. Atacul la adresa presedintelui nu s-a oprit, insa, aici. „Unii actioneaza in Romania ca si cum ar fi intr-o republica prezidentiala. Se postuleaza deschis ideea ca cine nu face ce doreste presedintele este in afara jocului legitim, este un fel de dusman al poporului, cineva care nu serveste interesului national”, a completat Antonescu. In ceea ce priveste investirea Guvernului Boc, liberalul a refuzat sa ofere o pozitie clara asupra modului in care va vota partidul sau. „Este un lucru secundar pentru ca acest guvern are majoritate si va intra in functiune chiar daca noi nu vom da acest vot. I-am comunicat premierului demis, interimar, desemnat si l-am asigurat ca procedurile pot sa decurga in cel mai rapid mod posibil, din punctul nostru de vedere si probabil ca luni vom proceda la tot ceea ce este necesar in Parlament”, a incheiat Antonescu.

 

COMENTARII

DISQUS: