Alina Gorghiu, despre amanarea plenului pentru votul in cazul lui Hellvig: Nu stiu sa se negocieze cu PSD sefia SIE

Alina Gorghiu, despre amanarea plenului pentru votul in cazul lui Hellvig: Nu stiu sa se negocieze cu PSD sefia SIE

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a comentat, miercuri, decizia PSD de a amana reuniunea celor doua camere ale Parlamentului in sedinta in care urma sa se voteze numirea in fruntea SRI a lui Eduard Hellvig.

Liviu Dragnea, dupa discutiile de la Cotroceni: Trebuie sa stabilim in primul rand obiectivele, nu persoana. Am propus inca o runda de consultari
Monica Iacob Ridzi, interceptata de DNA cand distrugea probele: “Deci, cineva toarna, a turnat sau sunt microfoane” STENOGRAMELE COMPLETE

Gorghiu spune ca nu are cunostinta de negocieri pentru sefia SIE, in baza carora sa se fi tergiversat numirea de la SRI.

Declaratia vine in contextul zvonurilor tot mai dese potrivit carora PSD ar cere negocieri pentru sefia SIE in schimbul votului pentru Hellvig, lucru invocat si de liderul deputatilor liberali, Ludovic Orban.

 „In opinia mea, este de neinteles. Nu stiu care este motivatia PSD. Inteleg ca nu are nici una. E trist, nu e prima data si probabil nu va fi ultima oara cand PSD nu are o explicatie de ce amana o sedinta de plen reunit”, a spus Gorghiu.

Intrebata daca PSD negociaza sefia SIE si daca, in aceasta situatie, tergiversarea numirii la SRI ar avea legatura cu acest fapt, Gorghiu a precizat ca nu stie sa existe vreo negociere.

„Nu stiu niciun motiv pentru care PSD a decis sa amane, prin votul din Birourile Permanente, plenul reunit. Nu stiu sa existe vreo negociere. Ma indoiesc ca poate exista o negociere din acest punct de vedere. Pentru ca nu la nivel parlamentar se decide propunerea pentru viitorul sef al SRI sau al SIE, ci propunerea, conform Constitutiei, vine de la seful statului”, a spus Gorghiu, citata de Mediafax.

Ea si-a exprimat speranta ca votul pentru Hellvig la sefia SRI se va da, totusi, lunea viitoare, asa cum s-a stabilit la nivelul conduceriii celor doua Camere.

COMENTARII

DISQUS: