Adrian Sarbu, incatusat si dus in arest pentru evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani in dosarul Mediafax

Adrian Sarbu, incatusat si dus in arest pentru evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani in dosarul Mediafax

Fostul patron al trustului de televiziune Pro TV, Adrian Sarbu, a fost retinut pentru 24 de ore pentru delapidare si spalare de bani. Acesta a fost adus cu mandat de catre procurori la Parchetul General, unde a fost audiat in dosarul Mediafax. Omul de afaceri a fost scos in catuse de la audieri.

Ecaterina Andronescu: Unii inspectori scolari mi-au spus ca sunt pusi pe criterii politice
Calin Popescu Tariceanu spune ca o alianta cu PD-L nu este exclusa

"Daca ma impingeti nu faceti nimic. Va ascult, ce vreti sa stiti. Sa va spun care e treaba. Totul e o fabricatie, acuzatiile sunt ridicole, astea sunt catusele, ca sa fie clar. Mai departe exista un comunicat care va va da toate informatiile", a declarat Adrian Sarbu la iesirea din Parchetul General.

Dupa trei ore de audieri,  Adrian Sarbu a fost retinut 24 de ore in dosarul Mediafax.

Omul de afaceri a ajuns in aceasta seara la Parchetul General, fiind adus cu mandat, pentru a fi audiat in dosarul Mediafax, dupa cum reiese din primele informatii.

Adrian Sarbu este urmarit penal pentru evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani in acest dosar, care a adus statului un prejudiciu de peste 26 de milioane de euro.

In acest dosar sunt cercetate penal mai multe persoane, trei fiind arestate preventiv, respectiv Roxana Grigoruta si Sorin Dinu, persoane cu functii de conducere in SC Mediafax Group SA, si avocatul Dragos Chis.

Intr-un comunicat din luna decembrie 2014, Parchetul General arata ca, printr-o decizie din data de 23 aprilie 2013, i s-a acordat societatii comerciale Mediafax Group SA esalonarea la plata pe o perioada de 24 de luni a obligatiilor fiscale exigibile, in suma totala de 3.949.358 lei.

In acest context, societatea comerciala, reprezentanti ai acesteia, precum si persoane din cadrul unor cabinete de avocatura implicate in avizarea legalitatii actelor acestei societati au creat si aplicat, in mod continuat, o schema de sustragere de la plata taxelor si impozitelor, implicand constituirea unor societati fantoma pe numele unor persoane lipsite de posibilitati materiale, profitand tocmai de situatia acestora, societati ce au fost antrenate in circuitul comercial astfel alcatuit.

In acest fel SC Mediafax Group SA era protejata, responsabilitatea platii taxelor si impozitelor fiind transferata in sarcina celorlalte societati, impotriva carora se declansau masurile de poprire a conturilor pentru neplata taxelor si executare silita a acestora, proceduri inutile, deoarece nu detineau in patrimoniu bunuri sau alte active ce puteau fi executate.

COMENTARII

DISQUS: