Adrian Nastase a laudat DNA la procesul care ii stabileste cuantumul final al pedepsei

Adrian Nastase a laudat DNA la procesul care ii stabileste cuantumul final al pedepsei

Fostul premier Adrian Nastase a declarat vineri, la Curtea de Apel Bucuresti, ca Directia Nationala Anticoruptie este "o institutie care face si lucruri bune", dar a precizat ca acest lucru depinde de "oamenii care se afla la conducere".

Lazaroiu: Pentru regionalizare merita sa cada Guvernul
Proiectul Legii Educatiei a fost aprobat de Guvern

Magistratii au judecat solicitarea DNA de a aplica un spor de pedeapsa la cei patru ani de inchisoare primiti de fostul premier, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis ca acest lucru nu se impune. Judecatorii CAB au amanat luarea unei decizii pentru 24 iunie.

"Nu este (DNA, n.r.) o institutie neaparat rea. Este o institutie care face si lucruri bune, si lucruri rele. Si sigur ca aceasta institutie face si lucruri bune. Depinde de oamenii care se afla la conducerea ei", a spus Adrian Nastase, in sala de judecata.

In acest context, Adrian Nastase a mentionat ca el a fost cel care, in perioada in care s-a aflat in fruntea Guvernului, a pus bazele si a asigurat logistica Directiei Nationale Anticoruptie. Nastase a mai spus ca, intre 2001 si 2004, a promovat peste o suta de legi in domeniul justitiei.

"Referitor la acuzatia procurorilor ca am aratat dispret fata de justitie, am dovedit de fiecare data respect fata de sentintele care mi s-au dat. Sigur, am considerat ca nu au fost motivate suficient. Respectul meu fata de justitie reiese si din numarul mare de studenti de-ai mei care au ajuns judecatori, procurori, avocati, notari", a mai spus Adrian Nastase in sala de judecata.

Procurorul DNA a cerut ca la pedeapsa de patru ani pe care o executa Adrian Nastase sa se aplice un spor de un an. El a aratat in fata instantei ca, in mai multe cazuri asemanatoare cu cel al lui Adrian Nastase, unde a existat un concurs de infractiuni, a fost majorat cuantumul pedepsei.

Avocatii lui Adrian Nastase au depus la dosar o caracterizare facuta de reprezentantii Penitenciarului Jilava, acolo unde este incarcerat fostul premier, dar si o situatie a principalelor acte adoptate intre 2001 si 2004, privind lupta anticoruptie.

Totodata, avocatii au aratat ca, in urma cu cateva zile, a fost publicata cea mai recenta carte scrisa de Adrian Nastase – "Cele doua Romanii".

COMENTARII

DISQUS: