Acuzat de trafic de influenta, Mircea Basescu a fost arestat pentru 30 de zile

Acuzat de trafic de influenta, Mircea Basescu a fost arestat pentru 30 de zile

Fratele presedintelui Traian Basescu a fost retinut ieri de procurorii DNA, pentru 24 de ore, fiind acuzat ca ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel, zis ”Ambasador”, fiul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Profesorii au protestat de Ziua Mondiala a Educatiei
Johannis este un om foarte serios, dar folosit de politicieni aroganti

In schimbul banilor, el ar fi promis ca va interveni pe langa magistrati, ca Bercea Mondial sa primeasca o pedeapsa mai mica sau sa fie achitat in dosarul in care a fost arestat pentru ca si-a injunghiat nepotul. Astazi, Mircea Basescu a fost audiat mai bine de cinci ore la Tribunalul Bucuresti. Magistratii au decis arestarea lui pentru 30 de zile. Decizia nu este definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel de avocatul sau, Nelu Tasca.

Ieri, Mircea Basescu a fost citat la DNA pentru audieri. Potrivit avocatului sau, fratele presedintelui nu a declarat nimic in fata procurorilor. Aseara a fost retinut pentru 24 de ore, iar astazi a fost adus in fata magistratilor de la Tribunalul Bucuresti, care au decis arestarea lui pentru 30 de zile. Procesul a durat mai bine de cinci ore, timp in care, sustin surse judiciare, Mircea Basescu s-a declarat nevinovat. El a povestit in fata completului de judecata cum l-a cu cunsocut pe Bercea Mondial, prin intermediul lui Fane Capatana, si cum a ajuns sa-i boteze nepoata. Tot pentru 30 de zile a fost arestat si Marian Capatana, cel care ar fi intermediat suma de bani care ar fi ajuns la Mircea Basescu. Capatana a fost audiat si el la Tribunalul Bucuresti.

Acuzele DNA

Potrivit procurorilor DNA, in perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, Mircea Basescu ar fi primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator, Florin Anghel, zis ”Ambasador”, prin intermediar, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului (Sandu Anghel, zis Bercea Mondial), precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

COMENTARII

DISQUS: