Brad Pitt, producator al filmului „Vlad“, inspirat din legendele despre Dracula

Compania de productie infiintata de actorul american Brad Pitt va produce, in colaborare cu Summit Entertainment, lungmetrajul „Vlad“, inspirat din legendele care circula pe seama contelui Dracula, informeaza empireonline.com. Acest proiect cinematografic, al carui titlu este „Vlad“,

Andreea Mantea pregateste o posibila revenire in televiziune
Ce ultimatum i-a dat Eva Mendes iubitului sau, Ryan Gosling

va beneficia de un scenariu scris de actorul Charlie Hunnam, cunoscut pentru rolurile din filmul „Green Street“ si serialul de televiziune „Sons Of Anarchy“, regia filmului fiind asigurata de Anthony Mandler, un cunoscut regizor de videoclipuri, care a colaborat deja cu Rihanna si Eminem.

„Vlad“ va prezenta povestea tånarului print Dracula, anticipånd ascensiunea viitorului domnitor Vlad Tepes, monarhul valah aflat in spatele mitului Dracula.

Compania Summit Entertainment a achizitionat drepturile asupra acestui proiect in urma cu cåtiva ani, insa proiectul nu a putut fi initiat din diverse motive. Potrivit blogului Heat Vision de pe Hollywood Reporter, Summit Entertainment spera sa realizeze „un film indraznet din punct de vedere vizual despre o perioada radicala din istorie“.

Brad Pitt a interpretat in 1994 rolul unui vampir in filmul „Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor“, in care a jucat alaturi de Tom Cruise.

In 1992, Francis Ford Coppola a regizat filmul „Dracula“, in care au jucat Winona Ryder, Anthony Hopkins si Gary Oldman. Scriitorul britanic Bram Stoker (1847-1912) l-a folosit pe Vlad Tepes ca sursa de inspiratie pentru romanul sau, „Dracula“, publicat in 1897. Tot Bram Stoker a avut ideea sa asocieze aceasta legenda europeana cu un animal sud-american – liliacul hematofag denumit si „Vampir“ (Desmodus rotundus).

 

COMENTARII

DISQUS: