Ziua Mondiala a Diabetului, celebrata maine la Iasi

Centrul Medical ConsultMed, alaturi de Asociatia Malteza ”Sf. Stefan”, cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi si al Complexului Muzeal National Mold

Primaria un SRL pentru smecheri. Abandonarea proiectului pentru sanatatea populatiei din Iasi, Purcica
Primaria Iasi a lansat programul destinat manifestarilor Centenar

Centrul Medical ConsultMed, alaturi de Asociatia Malteza ”Sf. Stefan”, cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi si al Complexului Muzeal National Moldova – Palatul Culturii, celebreaza maine, 14 noiembrie 2017, Ziua Mondiala a Diabetului. Scopul principal al activitatilor derulate este de a atrage atentia asupra dificultatilor cu care se confrunta in fiecare zi persoanele ce sufera din cauza acestei maladii. Organizate cu sloganul Act Today to Change Tomorrow, evenimentele vor avea in prim plan femeia si diabetul, respectiv diabetul gestational, ce poate fi prevenit.
Va invitam sa luati parte in numar cat mai mare la toate actiunile din cursul zilei, pentru a afla mai multe informatii despre diabetul gestational si despre modalitatile de prevenire a acestuia. Incepand cu ora 08.30 sunt programate testari gratuite ale glicemiei in cartierele Dacia si Mircea cel Batran.
Din dorinta de a atrage atentia asupra importantei preventiei, vor avea loc doua cercuri umane. Primul Cerc Uman – luptam impotriva diabetului (editia a III-a) va fi de la ora 15.00, in Piata Unirii, activitate urmata de un ceai cald cu Green Sugar la Teatru FIX.
Cel de-al doilea Cerc Albastru ”Actioneaza! Putem schimba ziua de maine!” este programat de la ora 16.00 in interiorului Palatului Culturii. Sunt invitate mamicile la aceasta activitate, urmata de o sesiune de degustare dulciuri fara zahar.
Urmatoarea oprire va fi pe Pietonalul Stefan cel Mare si Sfant, unde Primaria Municipiului Iasi va fi iluminata in albastru, la ora 17.30. Jumatate de ora mai tarziu, seria de activitati se va incheia cu proiectia simbolului Zilei Mondiale a Diabetului pe cladirea Palatului Culturii Iasi.

Ne bucuram sa va anuntam ca evenimentele de pe data de 14 noiembrie sunt inscrise pe site-ul Federatiei Internationale de Diabet.

Cateva statistici:
1 din 2 femei cu diabet gestational va dezvolta diabet de tip 2 la 5-10 ani dupa nastere.
Diabetul reprezinta una dintre cele mai importante cauze de deces in randul femeilor. 2 din 5 femei cu diabet sunt de varsta reproductiva.
1 din 7 sarcini este afectata de diabetul gestational.
Femeile cu diabet tip 2 sunt mai predispuse bolilor cardiovasculare.
Femeile cu diabet tip 1 prezinta un risc crescut de pierdere a sarcinii si de a naste un copil cu malformatii.

Va multumim pentru sprijin si va asteptam cu drag la Ziua Mondiala a Diabetului Iasi.
DiaDiabetului Iasi!

COMENTARII

DISQUS: 0