Zeci de mii de tigarete de contrabanda, la Iasi

Zilele trecute, lucratorii de politie judiciara din cadrul Biroului PCMIIT si a Compartimentului Sprijin Operativ - Serviciul Teritorial al Politiei d

Colegiul „Costache Negruzzi” Iasi – locul IV la gala „Zece pentru Romania”
Revoltator: 24 de candidati la concursul de vamesi, respinsi ca-n Caragiale

Zilele trecute, lucratorii de politie judiciara din cadrul Biroului PCMIIT si a Compartimentului Sprijin Operativ – Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au declansat o actiune punctuala pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, in zona unei piete agroalimentare din Iasi.

Astfel, pe timpul misiunii, acestia au observat o persoana de sex feminin, care comercializa tigarete de contrabanda. Imediat, echipajul a procedat la surprinderea in flagrant a persoanei in cauza, in momentul in care comercializa tigarete din portbagajul unui autoturism, marca Renault Laguna, inmatriculat in Romania. Pe timpul identificarii persoanei, la autoturism s-a prezentat o alta persoana de sex feminin, care a declarat ca intreaga cantitate de tigarete si autoturismul ii apartin si intentiona sa le comercializeze. „La controlul efectuat asupra masinii, lucratorii nostri au observat in portbagaj mai multe cartuse cu tigarete. In vederea efectuarii unui control amanuntit, mijlocul de transport si persoana au fost duse la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, ocazie cu care au fost descoperite 20.140 tigarete, diferite marci, de provenienta Republica Moldova”, a declarat purtatorul de cuvant al ITPF Iasi, inspectorul de politie Lenuta Aneci.

Intreaga cantitate de tigarete, in valoare totala de aproximativ 11.278 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda.
De asemenea, autoturismul, marca Renault Laguna, in valoare de 11.675 lei a fost indisponibilizat la sediul institutiei pana la finalizarea cercetarilor.

COMENTARII

DISQUS: 0