Zece afaceristi din Iasi, pe cale sa scape de acuzatiile de sex cu minore

Zece afaceristi din Iasi, pe cale sa scape de acuzatiile de sex cu minore

Curtea de Apel Iasi a decis marti, 10 iunie, sa restituie la Parchet dosarul in care mai multi afaceristi din Iasi sunt acuzati ca au intretinut raporturi sexuale cu minore. Mai multi dintre inculpati ar putea scapa de acuzatii dupa ce faptele se vor prescrie.

O americanca de 37 de ani a fost izbita de o masina
Zi plina pentru ofiterii de Stare Civila de la Iasi

Curtea de Apel Iasi a decis ieri ca dosarul “Minore pentru VIP-uri”, in care mai multi afaceristi din Iasi sunt acuzati de trafic de minori sau act sexual cu un minor sa se intoarca la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi pentru a fi refacuta urmarirea penala. Solutia judecatorilor este naprasnica pentru procurori in conditiile in care pentru mai multi dintre inculpati faptele sunt aproape de a se prescrie.

VIP-urile din Iasi sunt vizate

Zece persoane importante din Iasi sunt judecate in dosarul “Minore pentru VIP-uri”. Printre acestea, Nicusor Cosuta (58 ani), patronul Pizzeriei „Nico“, Cornel Hitruc (59 ani), patronul Restaurantului „Familial“, Ionel Daniel Onofriciuc (37 ani), patronul firmei DanMixt Est SRL, si Dorin Cohal (46 ani), om de afaceri. In afara acestora, pe lista se mai afla personaje cunoscute pentru care procurorii au putut proba ca au beneficiat de „serviciile“ fetelor sau au ajutat la racolarea lor: Gabriel Cristian Dascalu, Stefana Mihul (28 ani), Cezar Bolat (55 ani), fost politist, Mihai Chirila (62 ani), om de afaceri, Liviu Tiganasu (52 ani), patron la vremea respectiva al Restaurantului „Barbarosa“, si Marinel Mihai Badea (46 ani).

„Activitatea infractionala a constat in faptul ca, in perioada anilor 2003-2007, sus-numitii, direct sau prin intermediari, racolau persoane tinere de sex feminin, in majoritate minore, din municipiul Iasi, pe care le ademeneau sub pretextul participarii la petreceri organizate in imobilul din satul Pietrarie, comuna Barnova, apartinand lui Cosuta Nicusor, dupa care atat racolatorii, cat si alte persoane de sex masculin din anturajul acestora, de regula parteneri de afaceri, si impreuna cu tinerele fete vizionau filme pornografice, fumau tigari din canepa si narghilea, dupa care le determinau pe acestea sa intretina raporturi sexuale normale, cateodata orale si anale, in schimbul unor sume de bani cuprinse intre 50 si 150 lei“, se arata in rechizitoriul citat de Adevarul.

Procurorii au mai descoperit ca sefii gruparii aveau si alte apartamente in oras, in afara vilei din localitatea Barnova, o zona rezidentiala de la marginea Iasului, in care tineau fetele. Printre cei cercetati in acest dosar s-a numarat, de-a lungul timpului si Victor Chirila, fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi, care a fost insa scos de sub urmarire penala.

COMENTARII

DISQUS: 0