Week-end prelungit pentru administratia publica ieseana

Week-end prelungit pentru administratia publica ieseana

La 50 de zile dupa Pasti, crestinii sarbatoresc Pogorarea Sfantului Duh sau Rusaliile. Anul acesta, a doua zi de Rusalii este libera, fiind marcata luni, 24 iunie, cand este sarbatoarea Sfintei Treimi.

Sefii Prefecturii incep sa evalueze pagubele provocate de ape
USAMV a lansat Agralim, targul pentru fermieri

In aceasta zi toti bugetarii nu se vor prezenta la munca.

Birourile Prefecturii, Consiliului Judetean, Primariei si a directiilor din subordine vor fi goale la inceputul saptamanii viitoare. Vor fi inchise si Centrele de Cartier, Directia de Finante Publice Locale, Centrul de Informatii pentru Cetateni. Ziua de 24 iunie, fiind declarata sarbatoare legala, nu se va recupera. Functionarii publici vor reveni la munca abia marti.

Rusaliile au fost preluate din mitologia romana (Rosalia, Sarbatoarea Trandafirilor, era o zi inchinata cultului mortilor, se aduceau ofrande: alimente si trandafiri pentru imbunarea sufletelor celor disparuti). Este considerata ca fiind ziua de nastere a Bisericii Crestine. In aceasta zi, Duhul Sfant s-a pogorat asupra Sfintilor Apostoli, dandu-le darurile spirituale necesare propovaduirii Evangheliei in toate colturile lumii.

COMENTARII

DISQUS: