Vlasov, interceptat cand dadea mita pentru a subjuga Registrul Comertului

Vlasov, interceptat cand dadea mita pentru a subjuga Registrul Comertului

Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihail Vlasov, avocat in Baroul Iasi, a fost interceptat, in februarie 2013, atunci cand i-a oferit mita fostului deputat Mircea Grosaru (1952-2014), potrivit unor surse judiciare.

11 persoane arestate si 5 retinute la domiciliu, in mega-dosarul contrabandistilor de tigari din Iasi
Doi barbati din Tatarusi au votat cu buletinele expirate

Sursele citate au explicat ca Vlasov i-a cerut explicit parlamentarului sa-i sustina, in Comisia juridica si in Parlament, proiectul de lege prin care Registrul Comertului urma sa fie trecut de la Ministerul Justitiei (MJ) in subordinea CCIR.

Grosaru i-a pretins lui Vlasov ca, in schimbul serviciului, sa fie numit arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR.

Asta deoarece Vlasov avea calitatea de presedinte al Colegiului de conducere al Camerei Nationale, iar numirile se faceau la propunerile acestuia.

Pe 6 martie 2013, Grosaru a fost numit arbitru. In acest caz, Mihail Vlasov este cercetat de procurorii DNA pentru o dare de mita.

Proiectul de lege a fost initiat de deputatii Alina Gorghiu (PNL), Florin Iordache (PSD), Mircea Grosaru (minoritatea italienilor), Attila- Gabor Marko (UDMR), Aurel Vainer (minoritatea evreilor) si senatorul Laszlo- Attila Klarik (UDMR). Actul normativ este in acest moment blocat in Parlament, iar Registrul Comertului, tot la Ministerul Justitiei.

COMENTARII

DISQUS: