Vezi cum a mintit Nichita la Hotnews!

Vezi cum a mintit Nichita la Hotnews!

Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a dialogat on-line cu cititorii HotNews.ro despre refacerea centrului orasului, mintind ca in Iasi nu s-au taiat tei!

Un basarabean s-a ales cu dosar penal pentru ca circula cu un autoturism cu acte false
Debransari de la CET pe banda rulanta

„In Iasi nu s-au taiat tei! Avem 11.500 de tei. In Iasi, in ultimii trei ani, s-au plantat 3601 tei si pana la finalul anului plantam inca 516 tei“, a mintit primarul, care a vorbit si despre realizarea Piatetei Stefan Cel Mare: „Am beneficiat de fonduri EU pentru a moderniza carosabilul pe axa culturala Copou – Podu Ros. Pentru cei care cunosc Iasul, sa-si imagineze ce inseamna un proiect foarte mare de la Breazu, bd. Carol, Stefan Cel Mare, Strada Palat in modernizare completa. In timpul lucrarilor, arhitectii, specialistii au identificat un tronson de 460 metri lungime din bd. Stefan cel Mare – tronsonul dintre Consiliul Judetean si Teatrul National – pentru a deveni o piateta. Restul bulevardului ramane pentru circulatia masinilor. Piateta Stefan cel Mare este creata pentru a organiza evenimente permanente pentru ieseni“.

A gasit tap ispasitor pentru nereabilitarea termica a blocurilor

Nichita a mentionat ca in acest an vor incepe si licitatiile pentru reabilitarea termica a blocurilor cu fonduri europene: „Am depus inca din anul 2009, 48 de proiecte doamnei ministru Udrea pentru finantarea reabilitarii termice. Mi-a promis ca-mi da toti banii. In bugetul anilor care au urmat, Iasul nu a primit niciun leu. Finantarea acestei reabilitari termice se face prin Ministerul Dezvoltarii Regionale. La finalul anului 2011, au schimbat strategia si au spus ca vor finanta cu bani europeni aceste proiecte. Banii au fost alocati abia in 2013. Regiunea Moldovei va avea aproximativ 30 milioane de euro. Iasul are depuse 16 tronsoane de bloc, care inseamna peste 5 milioane de euro si, pana in august, vom mai depune proiecte de aproximativ 7 milioane de euro. Sper sa obtinem cat mai multi bani pentru Iasi, dar cele 30 de milioane de euro sunt pentru toata regiunea. Important este ca anul acesta vor incepe licitatiile pentru executie, iar programul va continua si in anul urmator“.

Maidanezii, vinovati ca stau in Iasi!

Gheorghe Nichita a explicat si stadiul lucrarilor la centura ocolitoare, precum si strategia privind cainii maidanezi.

„Soseaua de centura, etapa I, a fost finalizata. Urmeaza etapa a doua, cea legata de traficul usor pentru care avem promisiunea ca va fi finantata incepand cu acest an si sigur va trebui in etapa a treia gasita o solutie de a lega aceasta sosea ocolitoare de un tunel de drumul spre Vaslui, DN24. Investitie foarte mare, pe care nu o putem sustine la acest moment. Problema cainilor comunitari nu va disparea cat timp nu vom crea un cadru legal obligatoriu de respectat de fiecare comunitate. Toate masurile luate in ultimii sapte ani nu au dus la ameliorarea situatiei maidanezilor, dar nu la rezolvarea problemei. Primaria Iasului cheltuieste peste 18 miliarde lei vechi pentru cainii comunitari, si nu cheltuieste acesti bani pentru a ajuta copii necajiti sau batranii care sunt intr-o situatie sociala dificila. Padocul de la Miroslava este insuficient, dar util acestei activitati. Anul acesta, vom mai da in circuit un padoc de 1.000 de locuri in zona Tomesti, pentru care avem alocate 22 miliarde lei vechi si care va necesita cheltuieli suplimentare pentru functionare, dar problema tot nu va fi rezolvata deoarece apar multi caini din afara Iasului. Mai mult, cainii au instinctul de a migra in zonele depopulate. Efortul trebuie sa fie al intregii administratii publice din Romania si masurile trebuie sa fie obligatorii pentru fiecare comunitate locala. Aplicam metoda sterilizarii si intoarcerii in teritoriu a cainilor, dar nu este suficienta atat timp cat nu se aplica aceeasi masura peste tot in comunitatile limitrofe“, a mai precizat edilul.

COMENTARII

DISQUS: