Vezi ce au facut fortele FBI la Iasi

Vezi ce au facut fortele FBI la Iasi

Astazi, la Hotel Unirea are loc un eveniment de amploare, fapt caruia i se datoreaza si vizita sefului Inspectoratului General al Politiei Romane, chestorul-sef Petre Toba.

Viata la secunda in turnul Palatului Culturii din Iasi
« Voi cere PD-L sa ne propuna intrarea la guvernare »

Este vorba despre reuniunea anuala a sefilor din structurile de combatere a criminalitatii organizate din sud-estul (S-E) Europei. Astfel, peste 100 de forte din 22 de state se afla la Iasi, printre care si ofiteri ai structurilor FBI (Federal Bureau of Investigation) si DEA (Drug Enforcement Administration). Scopul il reprezinta purtarea unor discutii pe tema legaturilor dintre gruparile de criminalitate organizata ce actioneaza transnational si alte tipuri de amenintari.

”Sunt prezent astazi la Iasi pentru ca anul trecut, la nivelul Politiei Romane, am stabilit ca urmatoarea conferinta anuala a sefilor structurilor de combatere a criminalitatii organizate din S-E Europei sa se desfasoare la Iasi. Astazi dimineata, a avut loc deschiderea oficiala a celei de-a X-a reuniuni a intalnirii sefilor structurilor de combatere a criminalitatii organizate din S-E Europei. La aceasta reuniune sunt prezenti reprezentantii a peste 20 de state, sunt peste 100 de participanti, ofiteri cu functii de conducere in tarile respective, in structurile de combatere a criminalitatii organizate iar tema aleasa pentru aceasta reuniune este: Legaturile dintre gruparile de criminalitate organizata ce actioneaza transnational si alte tipuri de amenintari”, a declarat chestorul-sef Petre Toba. De la eveniment nu a lipsit nici seful Inspectoratului de Politie Judetean Iasi (IPJ), chestorul Ioan Scripniciuc. Seful Inspectoratului General al Politiei Romane a mai precizat ca unul dintre motivele pentru care a fost nominalizat Iasul ca si gazda a acestui eveniment il reprezinta rezultatelor deosebite obtinute de IPJ Iasi in mentinerea sub control a infractionalitatii.

COMENTARII

DISQUS: