Vatmanul si avocatii acestuia au studiat expertiza la Politia Rutiera

Vatmanul si avocatii acestuia au studiat expertiza la Politia Rutiera

Cristian Diaconu, vatmanul tramvaiului implicat in groaznicul accident rutier din Fundatie, insotit de avocatii sai, a mers ieri la sediul Serviciului Rutier Iasi, unde a studiat dosarul in care este acuzat de ucidere din culpa.

Averile celor care conduc invatamantul preuniversitar
Consilierii locali PD-L nu voteaza luni proiectul parcarii din fata Teatrului National

Aparatorii acestuia sustin ca expertiza tehnica are nu mai putin de 1.500 de pagini, iar concluziile au 30 de file. In aceasta situatie, avocatii nu au putut formula ieri o concluzie asupra datelor din dosar, solicitand timp pentru a studia volumul imens de informatii. La iesirea din sediul Politiei, vatmanul nu a dorit sa faca nicio declaratie in fata jurnalistilor. Avocatii sustin ca expertiza stabileste ca tramvaiul era bun din punct de vedere tehnic. "Tot din continutul concluziilor si al raspunsurilor la intrebarile formulate de noi ca si aparatori si adresate domnului expert, am constatat ca in raportul de expertiza este inserat faptul ca frana electrodinamica, precum si celelalte frane au fost actionate integral la momentul accidentului, pana la limita. Aspect care confirma declaratia clientului nostru. Mai este inserat faptul ca, desi intr-o mica masura, exista posibilitatea ca frana electrodinamica, in anumite situatii, sa nu functioneze la parametrii normali.", a declarat Anca Dragoi, avocat. Cristian Diaconu nu a mai angajat un expert consultant, pe langa Dionisie Lefter, intrucat, sustin avocatii, nu au gasit niciun specialist in anchete tehnice ale tramvaielor in Romania. "Expertul nostru consultant, pana la acest moment, nu s-a prezentat, de fapt, nu exista un expert consultant pentru ca nu am reusit sa gasim. Aici este o problema foarte delicata pe care lumea trebuie sa o inteleaga. In clipa de fata, domnul Dionisie Lefter a facut acest raport de expertiza, inca o data spun, in  specialitatea pe care o are. Dar noua ne-ar trebui, pentru materialul rulant si pentru transport urban pe sine un expert specializat in aceasta materie." a declarat Alina Popescu, avocat.

Aparatorii vatmanului au facut o cerere catre Parchet pentru a primi cate un exemplar din expertiza, pentru a pregati apararea. G.C.

COMENTARII

DISQUS: