Un tanar consumator de etnobotanice si-a atacat parintii

Un tanar consumator de etnobotanice si-a atacat parintii

Un tanar de 19 ani din Iasi a fost adus, sambata, la un spital din municipiu, dupa ce a consumat substante etnobotanice, apoi si-a agresat parintii, care au chemat politia.

Iesenii nu mai cumpara masini second hand
Politica pronatalista a regimului Ceausescu se lanseaza la Iasi

Tanarul, fost atlet, a consumat substante etnobotanice, apoi a sarit la bataie la parintii sai. Acestia au apelat la numarul de urgenta 112, iar un echipaj al politiei a sosit imediat la locuinta familiei respective, din cartierul iesean Metalurgie.

Tanarul a fost imobilizat si transportat la sectia Copou a Spitalului "Sfantul Spiridon" din Iasi. "Parintii ne-au povestit ca tanarul a inceput sa consume etnobotanice impreuna cu mai multi prieteni din blocul in care locuiesc. Astazi (sambata – n.r.), lucrurile au degenerat, tanarul i-a amenintat si a sarit la bataie la parinti, iar acestia, speriati, au chemat politia. El este elev in ultimul an la liceu, insa din spusele tatalui performantele sale, atat la scoala, cat si cele sportive au scazut considerabil. Baiatul este fost atlet", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru din cadrul Spitalului "Sfantul Spiridon" din Iasi. Potrivit acestuia, tanarul se afla internat la sectia de toxicologie de la spitalul iesean. "Se observa ca persoanele care consuma droguri legale au manifestari in forme din ce in ce mai grave, in unele cazuri ajungandu-se la tentative de suicid, furturi sau agresiuni", a mai spus medicul Tudor Ciuhodaru.

 

A obtinut 25 de medalii si 8 cupe la competitiile sportive

 

Daniel Mihai Girtan (19 ani), fost campion national la atletism in 2007 si 2009, a cazut in patima produselor halucinogene. Ieri, drogurile au pus stapanire pe judecata tanarului: a sarit la bataie la parinti si intr-un final a fost dus la spital. Baiatul sustine insa ca nu-si aduce aminte nimic din ce s-a intamplat. Daniel a fost atlet, iar medaliile si cupele din camera sa sunt dovada a performantei pe care a avut-o in perioada 2004-2009. A participat la peste 50 de competitii sportive, la 25 dintre ele a venit cu medalii, la 8 are cupe, iar la restul diplome. In 2007 a iesit campion national la saritura in lungime, iar in 2009 la triplu salt.Dupa ce a obtinut acest titlu a decis sa se retraga si sa se apuce de breakdance. Tot de atunci a inceput sa consume pliculete cu etnobotanice.„Cam acum doi ani m-am apucat de etnobotanice. Nu pot sa zic ca eram dependent de ele. Consumam atunci cand isi mai luau prietenii mei. Un an am facut pauza, iar acum mai consumam etnobotanice", spune Daniel. Sambata insa, baiatul a avut o iesire violenta care i-a ingrozit pe parinti. A sarit la bataie la ei, tipa si a aruncat cu haltera dupa cea care i-a dat viata. Speriati, parintii au chemat Salvarea, iar baiatul a fost transportat la spital pentru a primi ingrijiri medicale. Seara a fost luat acasa. Baiatul spune insa ca nu-si mai aminteste nimic si ca este speriat de iesirea pe care a avut-o. „Nu tin minte absolut nimic. Niciodata nu am fost agresiv. Imi pare rau ca am dat in parintii mei. Probabil s-a intamplat asa ceva si pentru ca eram baut, iar amestecul dintre etnobotanice si alcool m-a facut sa-mi pierd controlul. Dupa aceste episod sunt convins sa renunt definitiv la etnobotanice", spune Daniel. A.E.

COMENTARII

DISQUS: