Un singur fermier din Iasi primeste fonduri europene. Ceilalti mai au de asteptat

Un singur fermier din Iasi primeste fonduri europene. Ceilalti mai au de asteptat

Doar un singur agricultor din Iasi a fost selectat pentru a primi fonduri europene in valoare de aproximativ 500.000 de euro pentru achizitionarea unor utilaje pentru ferma vegetala din Raducaneni.

Scoala dupa gratii pentru 75 de condamnati sau arestati
Primaria Iasi, cuibusor de cumetrii

Alti 19 ieseni care au depus proiecte in perioada 17 aprilie – 16 mai 2012 pentru modernizarea fermelor si au avut proiectele eligibile vor afla, in aproximativ doua saptamani, daca vor obtine finantarea nerambursabila. Valoarea proiectelor depuse a fost de aproximativ 3 milioane de euro, majoritatea dintre fermele pe care agricultorii ieseni doresc sa le modernizeze fiind cele legumicole, sere cu flori si legume sau plantatii pomicole.
Iesenii interesati de obtinerea fondurilor nerambursabile in cadrul masurii 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole, pot depune proiecte, pana la data de 31 iulie, la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit din Iasi. Fondurile disponibile pentru aceasta sesiune sunt de 50 de milioane euro si se acorda distinct pentru mai multe sectoare.
Astfel, 16 milioane euro vor fi pentru cel vegetal, 24 de milioane euro, pentru sectorul zootehnic si 10 milioane de euro pentru beneficiarii masurii 141 – Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta, care au semnat decizia de finantare. Suma maxima eligibila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul masurii 121 este de 125.000 euro.

COMENTARII

DISQUS: