Un nou spatiu verde in Iasi, in zona C. A. Rosetti

Primarul Mihai Chirica a semnat astazi, 14 august, contractul de servicii de proiectare si consultanta aferente proiectului cu finantare europeana „Re

Iesenii pot alege intre asigurarile de sanatate private si cele traditionale
Cine este Irina Radu, ieseanca numita presedinte al TVR in locul lui Stelian Tanase

Primarul Mihai Chirica a semnat astazi, 14 august, contractul de servicii de proiectare si consultanta aferente proiectului cu finantare europeana „Reabilitare si modernizare zona de agrement C. A. Rosetti”.

La licitatia organizata de Primarie s-a inscris un singur ofertant,anume asocierea SC Pro Toby SRL – SC Graphis Spot Impex SRL – SC TXS Avalana SRL, care a avut o oferta de 114.000 lei, fara TVA (135.660 lei, cu TVA), care s-a calificat din punct de vedere tehnic si in prevederea bugetara de 126.050 lei, fara TVA.

Durata contractului este de trei luni de la semnarea acestuia.

Dupa finalizarea poiectului tehnic, proiectul „Reabilitare si modernizare zona de agrement C. A. Rosetti” va fi depus pentru a obtine finantare prin intermediul Programului Operational Regional – Axa 4 – Obiectivul specific 4.2: Reconversia si refunctionalizarea terenurilor si suprafetelor degradate, vacante sau neutilizate din muncipiile resedinta de judet. Valoarea totala estimata a proiectului este de 3.061.224 euro, din care valoarea nerambursabila de 3.000.000 Euro.

Suprafata totala vizata este de 17.912 metri patrati si se afla in zona bd. C. A. Rosetti – sos. Albinet – str. Brandusa.

Dupa semnarea contractului de finantare europeana, investitia este preconizata pentru 36 de luni, in perioada 2019 – 2022.

Proiectul isi propune sa contribuie la cresterea gradului de implementare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbana a Municipiului Iasi 2015 – 2030 prin dezvoltarea retelei de spatii verzi.

In vederea promovarii regenerarii si revitalizarii acestei zone vor fi demolate cladirile situate pe teren si aflate intr-o stare avansata de degradare, vor fi realizate alei pietonale si amenajate spatii verzi si facilitati pentru recreere (de exemplu, zone speciale amenajate pentru sport, locuri de joaca pentru copii etc.), vor fi montate obiecte de mobilier urban (foisoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, banci, sisteme de parcare pentru biciclete etc.), dispozitive Wi-Fi, sisteme de supraveghere video etc.

De asemenea, vor fi modernizate strazile care conduc in mod direct la terenul supus interventiei si vor fi inlocuite si / sau racordate retelele de utilitati publice.

Nu in cele din urma, se va avea in vedere si crearea de facilitati / adaptarea infrastructurii / echipamentelor pentru accesul persoanelor cu dizabilitati.

Reamintim ca prin intermediul Programului Operational Regional – Axa 4, Iasul beneficiaza de 58,3 milioane de euro, suma care va constitui una dintre sursele principale de dezvoltare a orasului in urmatorii ani.

COMENTARII

DISQUS: 0