Un nou administrator special la Fortus

Un nou administrator special la Fortus

Dupa cateva luni in care acest post a ramas vacant, AVAS a pus piciorul in prag si l-a  propus pe Gheorghe Chisca in conducerea combinatului. Acesta ar putea intra in drepturi pe 14 decembrie.

Comisarul spagar de la Garda Financiara nu intra dupa gratii
Kovesi la Iasi

Atunci va avea loc Adunarea actionarilor care va da un verdict in cazul acestei propuneri. In ultimul an, FORTUS a mai avut 3 administratori speciali, insa toti si-au dat demisia din cauza situatiei financiare grave a combinatului. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, actionarul majoritar al fabricii, l-a  propus acum pentru aceasta functie pe Gheorghe Chisca. Acesta a fost director pana in mai 2010 cand a fost demis. Liderul de sindicat Dumitru Mihailiuc nu i-a anuntat inca pe toti angajatii de propunerea AVAS. " Probabil o sa afle din presa, astazi, maine. Si o sa vedem reactia. Dar deocamdata problema este a insitutiei AVAS. Nu este a salariatilor." a  declarat Dumitru Mihailiuc, lider de sindicat FORTUS.

Reprezentantii AVAS au declarat ca experienta si competentele in domeniu au fost criteriile dupa care Gheorghe Chisca a fost propus. Viitorul administrator special de la Fortus va  avea o misiune foarte grea.

Va trebui sa reorganizeze un combinat cu grave probleme financiare: restante la angajati sau fosti salarati, precum si la utilitati. Datoriile combinatului catre angajati depasesc 2,5 milioane de euro.

G.C.

COMENTARII

DISQUS: 0