Un barbat a murit la Iasi, dupa ce a fost diagnosticat cu meningita determinata de virusul West Nile

Un pacient in varsta de 67 de ani din judetul Iasi a murit, astazi, la Spitalul de Boli Infectioase dupa ce a fost diagnosticat cu meningita cu virusu

Patrimoniul unui important dealer auto este vandut, bucata cu bucata, la preturi de nimic
Campania „Fii solidar. Semenii tai au nevoie de tine” la final

Un pacient in varsta de 67 de ani din judetul Iasi a murit, astazi, la Spitalul de Boli Infectioase dupa ce a fost diagnosticat cu meningita cu virusul West Nile, transmis prin intepatura de tantar.

Potrivit managerului institutiei medicale, prof.dr. Carmen Dorobat, la Iasi au fost confirmate 7 cazuri de imbolnaviri cu virusul West Nile, iar unul dintre pacientii aflati internati in unitatea sanitara este atent monitorizat deoarece starea sa este mai grava: La Spitalul de Boli Infectioase din Iasi au fost inregistrate 7 cazuri cu meningita, determinate de virusul West Nile. Din nefericire, un pacient a decedat, nu prin meningita, ci din cauza unor boli asociate pe care le avea acesta, in momentul in care s-a instalat meningita. Mai exista un pacient la care suntem atenti, in ceea ce priveste evolutia sa privind o potentiala instalare a unei disfunctii de organ. Acesta se afla sub supraveghere riguroasa, iar alti doi pacienti se afla deja la domiciliu.

Managerul Spitalului de Boli Infectioase, Carmen Dorobat, a mai spus ca pacinetii internati in unitatea sanitara sunt din judetul Iasi si din judetele limitrofe.
Ea a atras atentia pacientilor sa se prezinte la medic daca prezinta febra, varsaturi si dureri de cap si a facut o serie de recomandari pentru a ne proteja de intepaturile de tantari: Trebuie sa folosim diverse spray-uri, sa folosim plasa la fereastra si la usi, iar autoritatile locale trebuie sa isi faca datoria din acest punct de vedere, pentru ca pacientii despre care discutam acum, la Iasi, sunt din mediul rural. De asemenea, trebuie luate in calcul acele zone cu risc, unde tantarii sunt intr-un numar mai mare. De exemplu, zonele din jurul raului Prut sau Siret.

Foloseste tastele sageata sus/jos pentru a mari sau micsora volumul.
Primarul Iasului, Mihai Chirica, a declarat pentru postul nostru de radio, ca in muncipiul resedinta de judet exista un program de dezinsectie, iar acesta este respectat cu strictete.

COMENTARII

DISQUS: