Un adolescent din Iasi s-a speriat atat de tare de evaluarea psihologica, incat si-a pus streangul de gat

Un adolescent din Iasi s-a speriat atat de tare de evaluarea psihologica, incat si-a pus streangul de gat

Un baiat in varsta de 15 ani din Grozesti, judetul Iasi, s-a spanzurat marti, speriat ca trebuie sa mearga la o evaluare psihologica. Adolescentul era cercetat intr-un dosar penal si trebuia sa se prezinte miercuri, 25 iunie, impreuna cu mama, in fata unei comisii care sa il evalueze. La Grozesti a fost trimis elicopterul SMURD. Medicii l-au resuscitat pe baiat, dar acesta nu a mai putut fi salvat.

Programul la Taxe si Impozite Locale a revenit la normal la Iasi
Furtuna i-a lasat fara curent electric

Baiatul de 15 ani era suspect de comiterea unei infractiuni pe raza comunei Cozmesti. Parintii lui sunt divortati. Directia de Protectie a Copilului Iasi a trimis la domiciliul baiatului o scrisoare in care anunta ca este obligat sa se prezinte miercuri, la ora 10.00, la o evaluare psihologica, arata Digi 24.

De frica, baiatul s-a spanzurat, a fost gasit de mama, dar medicii trimisi la fata locului nu l-au mai putut salva.

„A fost trimis elicopterul dupa tanar, care a fost gasit in stop cardiac. S-a incercat o jumatate de ora resuscitarea, insa fara succes, astfel incat s-a pronuntat decesul“, a declarat Diana Cimpoesu, medicul-sef UPU-SMURD Iasi, pentru Mediafax.

In 2012, baiatul a agresat un copil, iar tatal victimei a depus plangere la politie. Cazul a fost anchetat de Parchetul Raducaneni, iar procurorul a dispus neinceperea urmaririi penale. Magistratul a cerut totusi ca acest baiat sa fie evaluat si consiliat psihologic.

La sediul primariei Grozesti si la domiciliul baiatului au ajuns scrisori de la Directia de Protectie a Copilului Iasi in care se preciza ca mama si baiatul trebuie sa se prezinte in fata unei comisii de evaluare.

Acest lucru se pare ca l-a speriat foarte tare pe adolescent care a decis sa-si puna streangul de gat. Totodata, baiatul a avut probleme si la scoala, in dosarul sau fiind mentionat faptul ca ramasese repetent, iar consilierul psihopedagogic a explicat ca facea mereu probleme la scoala.

COMENTARII

DISQUS: 0