Ultima zi pentru depunerea declaratiilor pe venit

Ultima zi pentru depunerea declaratiilor pe venit

Zeci de ieseni au asteptat ieri la cozile formate la ghiseele Fiscului pentru a depune declaratia 200 privind veniturile realizate din activitati independente. Pana in prezent 70% din contribuabili au depus declaratia.

Contabila sefa de la Cadastru, dusa pe sus la DNA
Soarta CET Iasi a fost decisa

"Este destul de aglomerat, fiind ultima zi care se incadreaza in termenul privind depunerea legala. Este aglomerat, noi vom fi prezenti la toate unitatile fiscale pana cand vom reusi sa  preluam toate declaratiile, stiut fiind faptul ca nedepunerea acestor declaratii inseamna o baza de date reprezentand  situatia fiscala a contribuabililor incompleta si totodata cei care nu reusesc sa depuna declaratiile, risca sa fie amendati cu 10 si 100 de lei.", a declarat Maria Taran, purtator de cuvant al DGFPJ Iasi. In 2010 majoritatea iesenilor au  optat sa vireze 2% din impozit catre institutii care isi desfasoara activitatea in domeniile cercetare, cultura, sanatate, invatamant, biserici, manastiri, fundatii de binefacere si ONG-uri cu profil sportiv. Si in acest an se pare ca preferintele iesenilor nu s-au schimbat prea mult.

In 2010 peste  peste 55.000 de contribuabili au solicitat directionarea a 2% din impozitul pe venit catre o entitate non-profit. Valoarea totala a fondurilor directionate a depasit 3,5 milioane de lei. R.L.

COMENTARII

DISQUS: