Tudorel Toader s-ar putea suspenda din functia de rector pana in iunie

Aceasta eventuala suspendare ar putea dura pana in iunie, cand rectorului ales ii expira mandatul de judecator al Curtii Constitutionale.

Instalatiile electrice din spitale vor fi reabilitate
Doi medici ginecologi au fost arestati la Iasi. Decizia Curtii de Apel

Mai multe surse oficiale de la nivelul Universitatii „Al.I. Cuza“ spun in ultima perioada ca rectorul ales, prof.dr. Tu­dorel Toader, va lua decizia de a se suspenda din functia de rector imediat ce va fi numit oficial de Ministerul Educatiei, suspendarea urmand a opera pana cand isi va termina mandatul de judecator al Curtii Constitu­tionale.

Aceleasi surse au precizat faptul ca profesorul Toader i-ar fi propus actualului rector, prof.dr. Vasile Isan, sa asigure cateva luni in plus interimatul, pana cand acesta va putea sa se ocupe exclusiv de functia de rector si sa isi incheie mandatul la Curtea Constitutionala, insa acesta din urma ar fi refuzat.

Contactat telefonic de catre „Ziarul de Iasi“, prof.dr. Tudorel Toader a precizat ca „nu am avut astfel de discutii nici cu dansul, nici cu altcineva, nu am propus nimanui sa imi tina locul“, insa a spus ca orice decizie cu privire la suspendarea sa din functia de rector va trebui sa astepte pana la venirea oficiala a numirii de la Ministerul Edu­catiei Nationale. „Vedem dupa venirea ordinului de nu­mire in functie“, a adaugat acesta.

Desi nu a oferit alte explicatii, aceasta suspendare ar putea avea legatura cu drepturile banesti ce deriva din ca­litatea de fost judecator al CC cu man­dat integral, atunci cand se va atinge varsta de pensionare. Profesorul Toader si-a inceput actualul mandat de 9 ani la Curtea Constitutionala pe 12 iunie 2007, dupa ce anterior exercitase un mandat in­com­plet, de 8 luni, din 3 oc­tombrie 2006.

In alta ordine de idei, in­cepand de astazi, la nivelul intregii universitati, noul rector demareaza o campanie de consultare pentru a vedea care ar fi cele mai potrivite persoane ce ar putea ocupa po­zitiile de decani si de prorectori, desi cele din urma au fost creionate in linii mari.

Con­form Legii Educatiei si Cartei Universitatii, persoa­nele inte­resate sa devina decan isi ma­nifesta interesul la ni­velul fa­cultatii, iar cel putin doua nume vor fi validate de Consiliul Facultatii si trimise catre rector, care va alege dintre cei doi o persoana.

„Voi discuta la fiecare fa­cultate, in calitate de rector ales, si de principiu antamam formula manageriala. Sta­bilim care este procedura, care sunt propunerilor lor, competen­tele fiecaruia. Pri­ma data vom stabili echipa de prorectori, dar in discutiile din facultati vom vorbi atat despre decani, cat si despre prorectori“, a declarat prof.dr. Tudorel Toa­der.

Acesta a precizat ca doreste ca, la pana la venirea ordinului de numire, echipa manageriala sa fie cat mai aproape de finalizare.

COMENTARII

DISQUS: 0