Trei ieseni prinsi cand luau bani de la soferii ce voiau sa parcheze in fata Teatrului National, parcarea fiind gratis

Trei ieseni prinsi cand luau bani de la soferii ce voiau sa parcheze in fata Teatrului National, parcarea fiind gratis

Politistii locali au sanctionat trei ieseni care percepeau soferilor bani pentru a-si lasa masina in fata Teatrului National „Vasile Alecsandri“, arata Ziarul de Iasi.

Carambol in Copou
A crescut alarmant numarul celor care dau mita

Potrivit unui comunicat de presa al institutiei, parcarea de la teatru nu este cu plata. „Cele trei persoane pretindeau diferite sume de bani pentru gasirea unui loc de parcare. Persoanele depistate sunt cunoscute de catre politistii locali, acestea fiind sanctionate contraventional in mai multe randuri, conform Legii nr. 61/1991, republicata“, se precizeaza in comunicatul Politiei Locale.

Agentii ii sfatuiesc pe soferi sa apeleze la dispeceratul institutiei (0232/232.099) in situatia in care li se solicita bani pentru a parca in zone in care nu sunt percepute taxe. Pe de alta parte, Politia Locala a informat ca autoturismele institutiei au inceput sa fie echipate cu camere de supraveghere video, care sunt utilizate in activitatile de patrulare, interventie si siguranta circulatiei.

Dispozitivul este prevazut cu un sistem GPS care permite vizualizarea masinii pe o harta, pozitionarea lui, directia de deplasare, cat si viteza de deplasare.

„Sistemele de supraveghere au fost montate cu scopul de a monitoriza modul de actiune al politistilor locali in diferite interventii, atitudinea acestora in relationarea cu cetatenii, dar si cu scopul de a constata mai usor faptele antisociale. In plus, inregistrale video si audio vor constitui mijloace de proba in instanta“, a precizat Politia Locala, citata de aceeasi sursa.

COMENTARII

DISQUS: