Trei firme se angajeaza in a dezvolta si moderniza Aeroportul Iasi

Trei firme se angajeaza in a dezvolta si moderniza Aeroportul Iasi

Astazi, in Sala Chopin, din cadrul Complexului Palas, va avea loc semnarea contractului privind realizarea primei etape a proiectului de dezvoltare si modernizare a Aeroportului International Iasi, ce consta in proiectarea si construirea noii piste, in lungime de 2.400 de metri.

Start BAC 2012
5.000 de copii din zece judete vor vizita muzeele din Iasi

Evenimentul va include si o conferinta de presa, la care vor participa presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, directorul Aeroportului International Iasi, Marius Bodea si unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Iasi, Marius Danga. Din partea liderului asocierii castigatoare a licitatiei aferente proiectului, compania Max Boegl, va participa Mathias Kirr, manager executiv la Max Boegl Romania. La eveniment au mai fost invitati consilierii judeteni, consilierii municipali, oameni de afaceri etc.

Dupa semnarea contractului, asocierea Max Boegl / SC Vega 93 SRL / SC Uti Group SA are la dispozitie 60 de zile pentru proiectarea si realizarea detaliilor de executie. Acest contract prevede proiectarea si executia lucrarilor in vederea realizarii suprafetelor de miscare aeroportuare aferente unei piste noi, cu lungimea de 2.400 de metri. Concret, lucrarile vor include realizarea pistei de decolare-aterizare, a caii de rulare, a instalatiei de balizaj, a canalizarii pentru apele pluviale, extinderea platformei si a drumului perimetral, precum si realizarea serviciilor de proiectare pentru toate cele mentionate anterior. Durata estimata a contractului este de 25 de luni.

COMENTARII

DISQUS: